ŠEF DELEGACIJE EU PROMIJENIO STAV O RUSKOM UTJECAJU: Zatražio sastanak sa Komšićem

Govoreći o dešavanjima u Ukrajini, Sattler je danas poručio da je "ovo barbarski napad na suverenu zemlju, napad bez presedana na međunarodno pravo i međunarodni poredak, ali i na evropsku bezbjednost".

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2022  28. Feb. 2022

  • 12

Šef Delegacije Evropske unije Johann Sattler zatražio je sastanak sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, saznaje Novinska agencija Patria.

Pretpostavlja se da će jedna od tema razgovora biti i odjeci ukrajinske krize na Bosnu i Hercegovinu.

Govoreći o dešavanjima u Ukrajini, Sattler je danas poručio da je "ovo barbarski napad na suverenu zemlju, napad bez presedana na međunarodno pravo i međunarodni poredak, ali i na evropsku bezbjednost".

"Ovo je nečuveno. Vidimo i jasnu reakciju najvišeg evropskog rukovodstva i šefova država i vlada zemalja članica. Svi oni osuđuju to što se dešava i izražavaju solidarnost s Ukrajinom. Takođe, uslijedile su i veoma žestoke sankcije protiv onih koji su sve ovo prouzrokovali, a to je Ruska Federacija", kazao je Sattler.

Podsjećamo, šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler u intervjuu za Oslobođenje ranije je ustvrdio je kako ne primjećuje ruski utjecaj u Bosni i Hercegovini, ocijenivši da se radi o dezinformacijskim kampanjama.

„Kad je riječ o ruskom utjecaju, prije svega, legitimno je da svaka zemlja radi na interesima svoje države. Mnoge zemlje imaju interes u ovom strateški važnom regionu Zapadnog Balkana. Ali ja nisam primijetio veliki rast ruskog uticaja. Ono što vidimo, s vremena na vrijeme deziformacijske su kampanje, što pratimo pomno i pažljivo“, kazao je Sattler.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...