VUČIĆ O KOREOGRAFIJI "DELIJA": "U tome se vidi histerija protiv naše zemlje!" 

Crvena zvezda je u najvećem derbiju srpskog nogometa s 2:0 pobijedila vodeći Partizan i primaknula mu se na samo dva boda. Zanimljivo je bilo i na tribinama u Beogradu. Navijači Zvezde su uoči početka susreta priredili koreografiju preko cijele tribine na kojoj je groblje. Zatim je podignuta tzv. šetalica na kojoj je bio lik starca iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug. 

  • Regija

  • 28. Feb. 2022  28. Feb. 2022

  • 11

Ispod je pisala poruka ”Dobra večer”, što asocira na poznatu scenu kada starac iz filma Slobodana Šijana izlazi iz groba i izgovara te riječi, a svi prisutni počinju bježati.

Na društvenim mrežama mnogi su mislili kako se radi o morbidnoj poruci vezanoj za Ukrajinu. Ubrzo se oglasio i predsjednik Srbije i vatreni navijač "Zvezde" Aleksandar Vučić.

“Histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i na primjeru jučerašnje utakmice na Marakani. Neko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu… Tako je bilo i o izmišljenom avionu koji ide po košarkaša Petruševa, to je bilo u lažnoj vijesti u našim medijima, kako ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine. Svi u regiji preuzimaju njihovu laž, iako to demantira predsjednica Vlade”, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je oglasio vezano za koreografiju pa dodao: “Baš ih briga što će Srbija patiti zbog njihove laži. Situacija je užasno teška, ne pamtim ovakav period, mislim da je Laušević rekao da “godina prođe, a dan nikako”. Ostario sam u zadnja tri dana kao zadnjih 10 godina.” 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...