LJETOVANJE NA JADRANU SAMO ZA ONE S DUBLJIM DŽEPOM: Ništa od predsezone, iznajmljivači najavili nove više cijene...

Uz smještaj poskupjet će i hrana i piće, no uprkos ratu vjeruje se u uspješnu visoku sezonu i bolje rezultate nego lani kada je Hrvatska bila na korak do 2019.

  • Ekonomija

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 2

Štete u hrvatskom turizmu su minimalne, Rusi nemaju hotela u Splitu i okolici, a u statistikama su lani bili na 1 posto ukupnoga turističkog prometa. No strahuje se od poskupljenja energenata. Ionako je već sve poskupjelo, javlja HRT.

"Cijene određuje tržište, ponuda i potražnja uz razne druge faktore. Ulazne cijene energenata struje koja raste puta 400 ili plina puta 200 tako da se cijene smještaja moraju prilagoditi tržišnim uvjetima", naglašava Domagoj Tomasović, hotelijer.

Predsezone vjerovatno neće biti, ali i iznajmljivači su već najavili nove više cijene.

"Treba povećati cijene za ovu sezonu, s obzirom na inflaciju 10-20 posto minimalno", ističe Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK.

Uz smještaj poskupjet će i hrana i piće, no uprkos ratu vjeruje se u uspješnu visoku sezonu i bolje rezultate nego lani kada je Hrvatska bila na korak do 2019.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...