DAČIĆ U PANICI: "Oni će sutra da traže da se Kosovo primi u NATO, sutra će da traže da Kosovo uđe u UN..."

Dačić je rekao da Srbija poštuje princip teritorijalnog integriteta, ali da ga ona nije narušila.

  • Regija

  • 02. Mar. 2022  02. Mar. 2022

  • 14

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je za RTS da Srbija nema interesa da vodi politiku u skladu sa interesima zapada i istoka, nego u skladu sa sopstvenim interesima. 

Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da događaji u i oko Ukrajine uslovljavaju izbornu kampanju manjeg intenziteta nego što bi to bilo normalno mjesec dana uoči izbora.

"Mi smo sada u situaciji kada se od nas očekuje da se svrstamo na nečiju stranu. Svi polaze od svojih interesa. Logično je da i Srbija polazi od svojih interesa. Mi nemamo interesa da vodimo politiku u skladu i sa očekivanjima istoka i zapada, nego sa našim interesima. Uvažavam šta govore iz Brisela, ali je naša obaveza da usklađujemo spoljnu politiku sa politikom EU postepeno do ulaska u EU", rekao je Dačić.

"Da li će to oni nama da kažu da ćemo sutra da uđemo u EU da bismo danas mogli da uskladimo našu politiku. Ne, kažu to je za 10, 20 ili 30 godina. Pa dobro, mi ćemo našu spoljnu politiku da uskladimo za pet, 10 ili 20 godina. S druge strane, hoće li da povuku priznanje Kosova i Metohije? Da li će da prestanu sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Srbije, a ne da Srbiju tjera da uvede sankcije protiv zemlje koja najviše štiti naše nacionalne i državne interese", upitao je Dačić.

Dačić je rekao da Srbija poštuje princip teritorijalnog integriteta, ali da ga ona nije narušila.

"Poštujemo sve žrtve, Ukrajina je kolateralna šteta. Da li je ikome od tih koji tako licemjerno traže od Srbije da se pridruže svemu tome što govore, da li je ikoga od njih pogodilo to kada su pogodili zgradu RTS-a isto kao što ih pogađa to što je pogođen televizijski toranj u Ukrajini. Da li ih pogađaju civilne žrtve djece u Srbiji, bolnice. Pa nije valjda da bolnica u Harkovu sada više boli američke građane nego naše žrtve u Srbiji", upitao je Dačić.

Dačić je kazao da je to "licemjerje nedopustivo i neprihvatljivo za Srbiju"

"Onaj koji traži da uvedemo sankcije Rusiji nije protiv Rusije, nego protiv Srbije", kazao je Dačić.

"Oni će sutra da traže da se Kosovo primi u NATO, sutra će da traže da Kosovo uđe u UN. A kome ćemo da se obratimo, Rusiji. Ako im uvedemo sankcije nemamo kome da se obratimo. Vratite nam princip teritorijalnog integriteta, poništite priznanje Kosova, spremni smo da razgovaramo", kazao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...