OGLASIO SE ZORAN ČEGAR: "Pucali su na moju kuću, rekli su da ću biti drugi Jozo Leutar"

"Čovjek mi na internetu prijeti da će mi zaklati, da mi j... djecu, da mi j... dijete od deset mjeseci... Ko je sljedeći, šta je sljedeće", pita se Čegar.

  • Hronika

  • 02. Mar. 2022  02. Mar. 2022

  • 10

Načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je sinoć iza 22 sata vatrenim oružjem pucano na njegovu porodičnu kuću smještenu u ulici "Put mladih muslimana" na Grbavici, iznad Željinog stadiona.

Čegar je kazao da je na kuću pucano iz automobila u pokretu, te da su u vozilu bila dva lica.

"Nije zbog mene, koliko zbog komšiluka. Kažu mi: 'Zoka, ako pucaju na tebe šta će nama raditi'. Ovaj jedan komšija pokupio djecu i otišao", kaže Čegar.

Tvrdi da danima upozorava zvaničnike FUP-a da mu se ozbiljno prijeti.

"Poručili su mi da ću biti drugi Jozo Leutar! Niko ništa ne poduzima. Sad ja pitam, je li ja trebam da se sam zaštitim, da sam uđem u obračun sa bandama u Sarajevu? Nas očito niko ne štiti, niko ne štiti građane", rekao je Čegar.

Tvrdi da je primao prijetnje i putem interneta i društvenih mreža.

"Čovjek mi na internetu prijeti da će mi zaklati, da mi j... djecu, da mi j... dijete od deset mjeseci... Ko je sljedeći, šta je sljedeće", pita se Čegar.

On uz punu odgovornost i svjesnost težine onog što iznosi i dalje tvrdi da se sve ovo dešava nakon izjava u kojima je teško optužio ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čamparu "da radi sa narkokartelima".

"Odatle je sve krenulo. Montirao mi je snimak na parkingu. I lažno me optužio da sam ja prebio 'bespomoćnog radnika', a zapravo je to bio diler koji je nas napao. Sve je povod famozni konkurs kod nas u FUP-u. Dobivam ozbiljne prijetnje po život ima par nedjelja, niko ništa ne poduzima", dodao je.

Kaže da iako je poznata marka i boja automobila još "niko ništa nije poduzeo". Mada, s druge strane, ukazuje da ima i stvari koje su adekvatno urađene u istrazi.

"Ako su se udarili na mene, a ja sam drugi čovjek policije FBiH, šta da očekuju građani. To je ružno. Ja sam tražio da se istraži. Ja ću se sam zaštititi. Ali ako se svi sami budemo štitili, dokle ćemo doći. Nije ovo moja privatna firma, pa hajmo ih naći, hajmo ih pobiti... Gdje smo onda došli, u šta smo došli? Imaju institucije koje to trebaju uraditi svoj posao", zaključio je Čegar za Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...