DŽAFEROVIĆ NAKON PREKINUTE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BiH: "BiH ima jasan stav po pitanju invazije na Ukrajinu" (FOTO)

Prema njegovim riječima, ovo nije bila i jedina tema koju je Dodik pokušao "ugurati" u dnevni red.

  • Politika

  • 02. Mar. 2022  02. Mar. 2022

  • 4

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, nakon što je današnja sjednica prekinuta, naglasio je kako je Milorad Dodik na samoj sjednici pokušao uvući njega i Željka Komšića u raspravu o Ukrajini. Pri tome je na samoj sjednici zatražio da se ova tačka uvrsti u dnevni red, iako je to mogao zatražiti i ranije.

"BiH ima jasan stav po pitanju invazije na Ukrajinu. Mi postupamo po tim stavovima. On je govorio vama u izjavi da BiH treba da bude neutralna. Znamo šta znači njegovo ponašanje. Napravio je incident zato što se ne uvrštava u dnevni red. To nije Ustav BiH", izjavio je Džaferović nakon prekinute sjednice Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, ovo nije bila i jedina tema koju je Dodik pokušao "ugurati" u dnevni red. Na sličan način pokušao je uvrstiti i izmjene Zakona o Centralnoj banci BiH, tako što je dva sata uoči sjednice dostavio predložene izmjene bez ikakvih analiza o tome zbog čega ih predlaže i kakakv efekat one trebaju proizvesti.

"Tako se to ne radi. Ne može Predsjedništvo da se o tome izjašnjava na osnovu jedne stranice teksta", naglasio je Džaferović, navodi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...