OTKRIVENA VEZA MONSTRUMA BELIVUKA I MUP-a SRBIJE: Vrh srpske policije tražio od Belivuka da vodi proteste povodom godišnjice "Oluje" - "VREĐAJTE USTAŠE SLOBODNO"!

Ova prepiska, do sada nepoznata javnosti, nalazi se u izvještaju tužilaštva u predmetu koji se vodi protiv Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP-a Srbije, kojoj je optužena za tri slučaja trgovine utjecajem putem kojih je štitila vođe mafijaških grupa, pored ostalih i onu Veljka Belivuka.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 2

Veljko Belivuk, vođa monstruozne zločinačke organizacije koja je godinama terorizirala Srbiju i kojoj bi uskoro trebala početi suđenje, godinama je bio u vezi sa vrhom MUP-a Srbije, radio po njihovom nalogu i imao policijsko-državnu zaštitu. To dokazuje prepiska između Belivuka i Nenada Vučkovića Vučka, glavnog koordinatora Žandarmerije Srbije koju je objavio nedjeljnik NIN u najnovijem broju. U više razmijenih poruka Vučković, za kojeg se u medijima tvrdi da je u ime vladajućeg režima bio zadužen za kontrolu navijačkih grupa, informira Belivuku da "glavni šef zna sve". List piše da se vjerovatno aludira na Aleksandra Vučića.

Ova prepiska, do sada nepoznata javnosti, nalaze se u izvještaju tužilaštva u predmetu koji se vodi protiv Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP-a Srbije kojoj je optužena za tri slučaja trgovine utjecajem putem kojih je štitila vođe  mafijaških grupa, pored ostalih i onu Veljka Belivuka. Suđenje Dijani Hrkalović trebalo je početi jučer, međutim je odgođeno nakon što je dan ranije otpustila svoje dosadašnje advokate i za novog branitelja izabrala Vladimira Đukanovića, bliskog saradnika Aleksandra Vučića i poslanika vladajućeg SNS-a u Narodnoj Skupštini Srbije.

KO JE "GLAVNI ŠEF", A KO "ANDREJ"

Dijana Hrkalović je u vrijeme dok je bila siva eminencija u MUP-u Srbije, nakon ubistva Vladimira Miloševića u centru Beograda 2016. godine za šta je bio optužen Belivuk, kako stoji u optužnici, prikrivala dokaze koji su ga teretili što je utjecalo na Belivukovo puštanje na slobodu. Među ostalim, Hrkalovićka je prikrila i dijelove ovog izvještaja o Belivukovim kontaktima sa policijskim funkcionerom Nenadom Vučkovićem Vučkom.

Pored "glavnog šefa" kojeg pominje Vučković, u prepisci sa mafijašom Belivukom pominje se i izvjesni  Andrej (vjeruje se da je riječ o bratu Aleksandra Vučića), potom Nebojša (po svemu sudeći se aludira na ministra policije Nebojšu Stefanovića), kao i imena pojedinih nositelja pravosudnih funkcija, poput tužitelja Ljubomira Đorđevića.

Najčešće se međutim navodi ime Dijane (Hrkalović). U poruci Veljku Belivuku šef Žandarmerije Vučkovič piše: "Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef, ali nema dana da mi neko pet puta neko od njih ne kaže da te držim pod kontrolom, da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako.." 

MASOVNE UBICE OBILJEŽAVAJU "OLUJU" I SREBRENICU

Posebno je zanimljiva i indikativna prepiska između visokorangiranog policajca Nenada Vučkovića Vučka i masovnog ubice Veljka Belivuka koja se odvijala 5. augusta 2016. godine kada su dogovorali učešće Belivukovih kriminalaca u organiziranju protestnog skupa u Beogradu povodom godišnjice hrvatske vojno-redarstvene operacije "Oluja". Na Belivukovo pitanje koje će se parole nositi on i njegovi huligani na skupu, Vučković mu, prema pisanju NIN-a, odgovara: "Pitat ću šefa... Sutra ujutru se viđam sa Nebojšom, pa ću i njemu reći".

Iz ovoga se može vidjeti da "Šef" i "Nebojša" nisu ista osoba.

Na prijedlog Belivuka da jedna od parola bude"Dogodine u Kninu", policajac Vučković mu odgovara: "Dajte nešto interesantnije. I vređajte ustaše slobodno".  

Treba podsjetiti da je godinu dana ranije, 11. jula 2015. godine, MUP Srbije, prema tvrdnjama dvojice njegovih pripadnika, Mladena Trbovića i Milana Dumanovića, slao svoje pripadnike, kao i organizirane navijačko-huliganske grupe iz Srbije u Potočare na komemoraciju povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Tom prilikom je izazvan incident u kojem je napadnut Aleksandar Vučić, tadašnji predsjednik Vlade Srbije. 

/"SB", "NIN"/ 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...