TERETE SE ZA VIŠE UBISTAVA I OTMICA: Suđenje Veljku Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe kreće ispočetka, a ovo je razlog

Visoki savjet sudstva je donio odluku o tome da Berahi Nikićević prestaje sudijska funkcija 29. aprila jer tada odlazi u starosnu penziju.

  • Hronika

  • 15. Mar. 2024  

  • 0

Suđenje Veljku Belivuku i članovima njegove kriminale grupe koji su optuženi za više ubistava, otmice i silovanje moraće da krene iz početka jer predsjednica Sudskog vijeća Vinka Beraha Nikićević odlazi u penziju, prenosi Tanjug.

Visoki savjet sudstva je donio odluku o tome da Berahi Nikićević prestaje sudijska funkcija 29. aprila jer tada odlazi u starosnu penziju.

Beraha Nikićević u aprilu navršava 65 godina, zbog čega je Visoki savjet sudstva donio takvu odluku, objavljeno je na sajtu VŠ.

Ona je bila predsjednica vijeća u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Suđenje će krenuti iznova kada Beraha Nikićević ode u penziju, zbog promjene predsjednika sudskog vijeća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...