ŠOKANTNE TVRDNJE MIRE LAZOVIĆA: Otimačina državne teritorije može značiti samo prijenos na Srbiju; Ako Dodik i Čović krenu u radikalizam...

Miro Lazović bio je gost u programu Face televizije.

  • Politika

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 4

-Putin je iznenadio sve osim zapadnih obavještajaca! Slike iz Ukrajine me podsjećaju na slike Sarajeva 90-ih! Mislio sam da se to ne može ponoviti u Evropi! Međunarodna zajednica ima drugačiji odnos prema Ukrajini nego prema BiH! Nama su uveli embargo na oružje, a njih snabdijevaju! Ne treba odbaciti sukob u BiH, ali rata u obimu kakav je bio ne može biti! BiH je zaštićena Dejtonom! NATO ima potpunu slobodu kretanja u BiH, kazao je Miro Lazović, te dodao:

-NATO je obavezan čuvati mir u BiH! EU i SAD ne mogu sebi dozvoliti da budu poraženi od lokalnih kabadahija poput Dodika! Ako se ne mogu obračunati s Dodikom, kako će s Putinom?! Nije realno da Putin prizna RS! Dodik neće povući riskantne poteze; nije toliki hazarder! U tom slučaju RS i Dodik bi bili gubitnici! Dodik bi se morao povući! Važno je da Srbija promijeni ploču! Svaki Vučićev potez protiv interesa EU bi bio riskantan! Srbiju neće niko napasti; mogu samo oni nekoga napasti! Srbija ako pokrene vojne sile – bit će agresor! Ne vjerujem da će Vučić ići tim putem, jer bi on bio gubitnik! Orban je shvatio neke stvari! Biden je uspio ujediniti Evropu!

Mogu se brže otvoriti procesi za članstvo u EU! NATO neće ući u Ukrajinu! To bi bio svjetski problem! Ako bude trećeg svjetskog rata, svijet će nestati! Ako neko pritisne dugme, bit će mu uzvraćeno! Putin vodi državu kako je vodio KGB! Ako bude poražen, bojim se njegovih suludih ideja! Ne znam zašto bi nastavio dalje ako nema ideju vraćanja Sovjetskog Saveza! Kalabuhov je produžena ruka ruske politike! Ima zadatak da proizvodi turbulencije!

Ruska administracija u BiH ima zadatak da Dodika drži kao produženu ruku koja izaziva nemire! Raspad bivše Jugoslavije još uvijek traje! Ponovo se srpska ideja pokušava homogenizovati! Dok se ne poraze te politike, neće biti političkog mira u BiH! Može doći do stabilizacije zapadnog Balkana i BiH! Ukoliko se ne promijeni nesposobna politika EU prema BiH, ostat ćemo zaglavljeni u političkim sukobima!

Našu Deklaraciju je podržao i Sattler! Podršku nam je pružio i bivši visoki predstavnik Schwarz-Schilling! S našim principima smo upoznali sve političke stranke u BiH; nisu se odazvali samo DF i SBB! Nakon referenduma 1992., niko nikada nije pitao građane BiH šta žele i kakvu BiH žele! Naš je cilj da ovo bude društveni pokret! Moraju se izbrisati diskriminacije iz Ustava! Moramo se prilagoditi standardima koje Brisel nameće! BiH mora graditi budućnost na drugačijim politikama! Te politike moraju biti naslonjene na principe EU! Etničke politike su zarobile BiH!

One su problem i za Evropski parlament! Etničke politike se moraju skloniti! Implementacija presuda Suda za ljudska prava je korak ka uklanjanju etničkih politika! Gordan Grlić Radman Miloševićevu agresiju opravdava time što je Jugoslavija bila građanska! Dodikova politika je da što više razvlasti BiH, a ojača RS! Dodik ne preza od otimačine – ni državne ni lične! Otimačina državne teritorije može značiti samo prenos na Srbiju! BiH ne smije dozvoliti da njenom imovinom raspolažu druge države! Ustavni sud bi morao zauzeti jasan stav! Milanović, kao predsjednik evropske države, dobio je preporuke da se mora ponašati u skladu sa evropskim standardima! Nisam siguran da se domaće snage mogu oduprijeti Dodiku i Čoviću ako krenu u radikalizam!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...