ITALIJA ZAPLIJENILA IMOVINU RUSKIH OLIGARHA: Cifre od kojih se vrti u glavi!

Vjeruje se da su ruski oligarsi u proteklih 20 godina kupili brojne vile na odabranim lokacijama u Italiji.

  • Ekonomija

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 0

Italijanska policija zaplijenila je vile i jahte vrijedne najmanje 140 miliona eura (153 miliona dolara) od četvorice visoko pozicioniranih Rusa koji su stavljeni na listu sankcija EU nakon izbijanja sukoba u Ukrajini, potvrdili su danas izvori u italijanskoj policijij.

Reuters saznaje da su, između ostalog zaplijenjene vila milijardera biznismena Ališera Usmanova na mediteranskom ostrvu Sardinija i vila TV voditelja Vladimira Solovjeva na jezeru Komo u Italiji.

Osim toga, isti izvori su potvrdili da su u luci Imperija na sjeveru Italije preko noći zaplijenjene jahte koje pripadaju najbogatijim Rusima Alekseju Mordašovu i Genadiju Timčenku, milijarderima kojim su blisko povezani sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

Vjeruje se da su ruski oligarsi u proteklih 20 godina kupili brojne vile na odabranim lokacijama u Italiji, a izvori Reutersa tvrde da se očekuje da će još imovine biti zaplijenjeno u narednim danima dok zapadne države primjenjuju široke sankcije nastojeći da primoraju Rusiju da se povuče iz Ukrajine.

Odjeljenje za finansijsku obavještajnu službu Banke Italije juče je naložilo italijanskim bankama da hitno obavještavaju o svim mjerama preduzetim na zamrzavanju imovine ljudi i privrednih subjekata koji se nalaze na listi sankcija EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...