VUČIĆ I ERDOGAN RAZGOVARALI O ZAPADNOM BALKANU I UKRAJINI: Evo šta su se dogovorili...

Vučić i Erdogan su razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja.

  • Regija

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 7

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonski sa predsjednikom Republike Turkiye Recepomm Tayyipom Erdoganom.

Vučić i Erdogan su razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja i potvrdili spremnost za saradnju, konstatujući da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje.

Dvojica državnika su dogovorili održavanje sljedeće sjednice Visokog savjeta za saradnju, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dvije zemlje”, navedeno je u saopćenju Ureda predsjednika Srbije.

Vučić i Erdogan su razgovarali o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i izrazili opredjeljenje da doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu.

- Razgovarali smo o bilateralnim odnosima Srbije i Turske i konstatovali da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje. Dogovorili smo i održavanje Visokog saveta za saradnju sledeće sedmice, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dveju zemalja. Diskutovali smo i o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i izrazili opredeljenje da doprinesemo održavanju mira i stabilnosti u regionu - napisao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...