PATRIJARH PORFIRIJE: "Molimo se za mir u Ukrajini, rat proizvodi stradanja i podjele, ne samo između naše braće Rusa i Ukrajinaca..."

On je rekao i da osjeća potrebu da podstakne sve sabrane da tugu pretvore u saosjećanje, u solidarnost sa onima koji stradaju, sa onima koji sada ostaju bez svojih domova i koji traže utočište i sigurnost izvan njih.

  • Društvo

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 4

Patrijarh Porfirije pozvao je vjernike da se ovih dana mole za mir u Ukrajini, uz nadu da što prije dođe do "mirovnih razgovora umjesto rata, jer mir nema cijenu".

Patrijarh Porfirije na sinoćnjem bogosluženju u Hramu Svetog Save na Vračaru rekao je da se za mir treba moliti, ali u ove dane posebno i naročito kao ljudi i kao hrišćani za mir u Ukrajini.

"Naša lična sećanja, sećanja svakoga od nas, na tragične ratove i sukobe na prostorima bivše Jugoslavije nisu prestala budu veoma živa među nama, a evo još jedan rat je buknuo u Evropi i to među našom braćom hrišćanima, Rusima i Ukrajincima", rekao je patrijarh.

On je naveo da rat u Ukrajini proizvodi stradanja i podjele, ali ne samo u ovom trenutku između "naše braće Rusa i Ukrajinaca, nego proketim stradanjima i podjelama i u čitavom svijetu i u Evropi, gdje osjećamo kao da nadolazi tragedija".

"Zbog toga je buknula, kao što je rat buknuo, i tuga u našim srcima, ali i zebnja u našim dušama, tuga zbog stradanja nama bliskih naroda po svemu, ali i zebnja zbog opasnosti koje taj rat nosi i po celu Evropu i po čitav svet. To znači i opasnost i po nas koji živimo na prostorima koji su podeljeni i još uvek nedovoljno izmireni", rekao je patrijarh Porfirije.

On je rekao i da osjeća potrebu da podstakne sve sabrane da tugu pretvore u saosjećanje, u solidarnost sa onima koji stradaju, sa onima koji sada ostaju bez svojih domova i koji traže utočište i sigurnost izvan njih.

"Podsećam i sebe i vas i pozivam i sebe i vas da imamo saosećanja sa onima kojima su neophodne elementarne potrebe za preživljavanje i, dakako, sa onima koji već dolaze u našu zemlju kao izbeglice", poručio je patrijarh Porfirije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...