APEL OLENE ZELENSKE: "Ispričajte ruskim majkama šta njihovi sinovi rade u Ukrajini" (FOTO)

"Recite im da su lično odgovorni za smrt svakog ukrajinskog djeteta jer su prešutno pristali na ovakve zločine! Svim NATO-ovim zemljama: zatvorite nebo nad Ukrajinom! Spasite našu djecu, jer će to sutra spasiti vašu", napisala je Zelenska. 

  • Žena

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 1

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska oglasila se na svom Instagram profilu i komentarisala trenutnu situaciju u Ukrajini. Poslala je apel NATO-u da uvede zonu zabrane letenja iznad Ukrajine kako bi spasio ukrajinsku djecu. 

"Ruski okupatori ubijaju ukrajinsku djecu. Svjesno i cinično. A brojka bi se vjerojatno mogla povećati ovog trenutka kada se bombarduju naši mirni gradovi. Kada ljudi u Rusiji kažu da njihove trupe ne ubijaju civile, pokažite im ove fotografije", napisala je Olena i priložila fotografije neke od djece koja su izgubila život u ratu.

"Pokažite im lica djece koja nisu imala priliku živjeti. Koliko još djece mora umrijeti da bi Rusi prestali pucati i dopustili prolazak humanitarnih koridora? Ti koridori su nam sada potrebni širom Ukrajine! Stotine djece umire u podrumima bez hrane i ljekarske pomoći. Ruski vojnici ubijaju porodice koje pokušavaju napustiti zgrade, a ubijaju i volontere koji pokušavaju pomoći", istaknula je.

"Apelujem na sve nepristrane medije na svijetu! Ispričajte ovu strašnu istinu: ruski osvajači ubijaju ukrajinsku djecu. Recite ruskim majkama i dajte im do znanja šta tačno njihovi sinovi rade ovdje u Ukrajini. 

Pokažite ove fotografije ruskim ženama - vaši muževi, braća, sunarodnjaci ubijaju ukrajinsku djecu! Recite im da su lično odgovorni za smrt svakog ukrajinskog djeteta jer su prešutno pristali na ovakve zločine! Svim NATO-ovim zemljama: zatvorite nebo nad Ukrajinom! Spasite našu djecu, jer će to sutra spasiti vašu!", zaključila je Zelenska. 

Inače, Olena je nedavno poslala poruku i ostalim prvim damama zemalja svijeta, navodi Index.hr.

"Prve dame me ovih dana pitaju kako mogu pomoći Ukrajini. Moj odgovor je - recite svijetu istinu!", napisala je Olena uz snimku govora latvijske prve dame Andree Levite.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...