EMMANUEL MACRON ZALEDIO ZELENSKOG: "Nerealno je pregovarati o članstvu u Evropsku uniju sa zemljom u ratu"

On je također rekao da članice Evropske unije treba da se dogovore o tempu kojim se EU rastala sa ruskim energentima.

  • Svijet

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 3

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je danas pred početak samita EU u Versaillesu da on smatra da je "nerealno pregovarati o članstvu (u EU) sa zemljom u ratu".

On je također rekao da članice Evropske unije treba da se dogovore o tempu kojim se EU rastala sa ruskim energentima.

Francuski predsjednik izjavio je danas da uvjeti koje je postavio ruski predsjednik Vladimir Putin za prekid vatre u Ukrajini "nikome nisu prihvatljivi", prenosi CNN.

"Ne vidim diplomatsko rješenje u nadolazećim satima ili čak narednim danima", rekao je Macron novinarima u Versaillesu uoči samita čelnika Evropske unije koji će se usredotočiti na rusku invaziju na Ukrajinu, rješenja za povećanje cijena energije i manju ovisnost o ruskom plinu i nafti.

"Rat u Ukrajini je tragedija", kaže Macron.

Macron je dodao da mu se ne čini da će doći do prekida vatre u Ukrajini u narednim satima.

"Definitivno sam optimist, ali moram biti i realan", kaže Macron.

Macron je ranije danas rekao da je rat u Ukrajini "ljudska, politička i humanitarna tragedija".

"Ovo su rasprave koje su strateške i historijske. Oni će danas, u narednim sedmicama i mjesecima, dovesti do historijskih odluka za našu Evropu", rekao je francuski predsjednik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...