NOVA INVESTICIJA U NAŠOJ ZEMLJI: Bh. poduzetnik koji radi u Njemačkoj otvorio pogon i u BiH (VIDEO)

Vrijednost investicije je 150 hiljada KM, a očekuje se da će se pogon razvijati i zapošljavati nove ljude

  • Ekonomija

  • 12. Mar. 2022  

  • 0

U naselju Here, na granici između općina Sapna i Teočak, u subotu je svečano otvorena fabrika za proizvodnju ALU i PVC stolarije “Window 24”.

Kako je rečeno, u ovoj fabrici će se proizvoditi visoko kvalitetna PVC i ALU stolarija, uglavnom za strano tržište.

"Ja i moja firma se bavimo se dugo godine poslovima u inostranstvu, tačnije u Njemačkoj. Rodila se ideja da sa još jednim stranim investitorom uložimo jedan dio ovdje za proizvodnju ALU I PVC stolarije", rekao je Mirsad Hasanović, vlasnik firme “Window 24”.

Dodao je da rade samo visoki kvalitet i da je sve namijenjeno za izvoz, što ne znači da ne mogu raditi i za domaće tržište.

Vrijednost investicije je 150 hiljada KM, a očekuje se da će se pogon razvijati i zapošljavati nove ljude, izvijestio je Glas Drine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...