ALIJA TABAKOVIĆ UPOZORAVA: "Dolazak negatora genocida Vulina na obilježavanje Dana Srebrenice je prst u oko Bošnjacima"

Ovo je, nema sumnje, novi prst u oko Bošnjacima koji žive u Srebrenici.

  • Vijesti

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 5

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, osvjedočeni negator genocida i nezvanični portparol beogradskog projekta "srpski svet", bio je poseban gost na obilježavanju Dana općine Srebrenica koje je održano u petak.

Ovo je, nema sumnje, novi prst u oko Bošnjacima koji žive u Srebrenici.

"Upravo tako. Vulin ničim nije zaslužio da bude gost na tom događaju na kojem je od Bošnjaka iz vlasti u Srebrenici prisustvovao samo dezerter Salko Tursunović. Znači, Vulina su pozvali predstavnici srpskih političkih stranaka. Vulin je redovan gost u Srebrenici, s obzirom na činjenicu da je Srbija duboko invovirana u izborni inženjering.

"Vulin negira genocid, propagira 'srpski svet', ustvari, za svo ono zlo koje dolazi iz Beograda, on je zadužen da govori", kaže za Faktor Alija Tabaković, šef Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Ističe kako ova posjeta Vulina ne može ništa dobro donijeti ni Bosni i Hercegovini, ni Srebrenici.

"On je bio ovdje samo da remeti i onako narušene odnose Bošnjaka i Srba, kako u BiH, tako i u Srebrenici", naglašava Tabaković.

Inače, Vulin ni ovaj put nije propustio priliku da se divi predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i da priča priču o "srpskom svetu".

"Dok Vučić vodi Srbiju, RS će biti naš prioritet, a svi Srbi gdje god da žive čuvani, pomagani, branjeni...", poručio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...