DIREKTNO IZ BANJE LUKE: Mijatović objavio fotografiju s Mehmedagićem, pa poslao poruku Stevandiću i Dodiku…

Iz bh. entiteta Republika Srpska stigle su brojne osude zbog zabrane ulaska profesora Kovića u BiH, inače svjedoka odbrane na suđenju ratnom zločincu Ratku Mladiću.

  • Mini market

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 1

Povodom zabrane ulaska beogradskom univerzitetskom profesoru Milošu Koviću u Bosnu i Hercegovinu oglasio se i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

"Halo, Stevandić, Dodik i ostali milioneri, šta ste se nadigli, nema ulaska profesoru nacionalisti iz bratske Srbije dok ne kažete narodu koliko ste pokrali para. Ako priznate sve i počnete se ljepše ponašati sljedeće godine možete goste zvati. Živjela Bosna i Hercegovina", poručio je Mijatović uz fotografiju na kojoj je u društvu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Podsjetimo, Granična policija BiH na graničnom prijelazu Vardište nije dozvolila profesoru Koviću da uđe u Bosnu i Hercegovinu uz obrazloženje da predstavlja opasnost po sigurnost BiH. Odluka o zabrani ulaska donesena je krajem februara.

Iz bh. entiteta Republika Srpska stigle su brojne osude i uvrede na račun direktora OSA-e Mehmedagića, zbog zabrane ulaska profesora Kovića u BiH, inače svjedoka odbrane na suđenju ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zabrana ulaska u BiH Koviću je "atak na Republiku Srpsku i srpski narod". "Muslimansko političko potpaljuje vatru u već ključalim međunacionalnim tenzijama. Neću dozvoliti da, zbog sarajevskih direktiva, BiH postane zemlja u kojoj su druga dva naroda potlačena.

Ovo je još jedan skandalozan čin političkog Sarajeva i muslimanskih obavještajnih krugova koji, mimo znanja bilo koga iz Republike Srpske, donose odluke o zabrani ulaska srpskim intelektualcima i to na teritoriju RS-a", kazao je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...