ZA ŠTA SE SPREMA DRAGAN ČOVIĆ: HDZ i HNS zauzimaju stavove uoči rasprave u Evropskom parlamentu i dolaska Borrella...

Kako je najavljeno razmotrit će aktuelnu političku situaciju s akcentom na izmjene Izbornog zakona BiH.

  • Vijesti

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 4

Uoči rasprave u Evropskom parlamentu pred Vanjskopolitičkim odborom o situaciji BiH 15. marta gdje će učestvovati članovi Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i uoči dolaska visokog evropskog predstavnika za sigurnosnu i susjedsku politiku Josepa Borrella u BiH 16. marta, HDZ BiH danas će održati sjednicu Predsjedništva kao i udruženje Hrvatski narodni sabor. 

Kako je najavljeno razmotrit će aktuelnu političku situaciju s akcentom na izmjene Izbornog zakona BiH.

Iako je Čović ranije spominjao mogućnost bojkota izbora pa i moguće njihovo neodržavanje nakon ozbiljnih upozorenja i stavova EU, Misije OSCE-a i ambasada jasno je da će se održati oktobarski izbori.

Dodatno to potvrđuje i poziv Čovića u ime Zajedničkog kolegija oba doma PS BiH da se usvoji Globalni finansijski okvir 2022-2024 kako bi se mogao pripremiti i budžet institucija BiH iz kojeg će se finansirati izbori.   

Ove sedmice bit će održan i nastavak razgovora o izmjenama Izbornog zakona što je i jedan od razloga Borrellovog dolaska.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...