MINISTAR ODBRANE HRVATSKE O ZORANU MILANOVIĆU: "Milorad Dodik mu je ostao jedini inostrani sagovornik"

"Pravo građanina Zorana Milanovića je navijati za agresora u Ukrajini, kao i to da mu se ne sviđaju vježbe naših pilota sa saveznicima, ali predsjednik Zoran Milanović nema na to pravo", napisao je.

  • Regija

  • 16. Mar. 2022  16. Mar. 2022

  • 3

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić putem Facebooka je poručio Milanoviću da se doveo u situaciju da mu je jedini partner izvan Hrvatske, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

"Gospodin Milanović doveo se u situaciju da mu je Milorad Dodik ostao jedini inostrani sagovornik. Niko iz inostranstva više ga ne zove niti mu dolazi u posjetu", započinje Banožić objavu.

Lične frustracije

Rekao je da je tužan zbog toga jer je riječ o instituciji predsjednika.

"Pravo građanina Zorana Milanovića je navijati za agresora u Ukrajini, kao i to da mu se ne sviđaju vježbe naših pilota sa saveznicima, ali predsjednik Zoran Milanović nema na to pravo", napisao je.

Banožić smatra da se obustavljanjem vježbi sa saveznicima šalje jako loša poruka u izuzetno osjetljivom trenutku.

Niko pa tako ni Zoran Milanović nema mandat podrivati odbrambenu moć države radi svojih ličnih frustracija – zaključio je Banožić objavu, u koju je dodao fotografije aviona koji su jučer u sklopu vježbe letjeli nad Zagrebom.

"Seljačko" ponašanje

Podsjećamo, Milanović je ranije danas komentarisao jučerašnji let aviona.

"Do incidenta je došlo tako da je premijer otišao na nosač aviona i tamo se lično dogovarao s nekim admiralom, koji je peti u redu zapovijedanja u Francuskoj, pred načelnikom Glavnog štaba i pred svojim kućnim ljubimcem ministrom, i naravno da je to onda načelnik Glavnog štaba, koji je vojnik, odobrio", izjavio je.

Milanović to smatra seljačkim ponašanjem.

"Onda su avioni preletjeli u vrijeme kad je premijer imao konferenciju za medije. Takve stvari neću dopuštati, a o motivima za takvo seljačko ponašanje prosudite sami", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...