"FALE IM GUŠČIJA PAŠTETA I OSTRIGE": Putinovo obraćanje šokiralo svijet, ali je dio u kom se obrušio na "DOMAĆE IZDAJNIKE" prošao ispod radara - "Oni su peta kolona i Zapad ih koristi protiv nas"

Putin je prozvao Ruse za koje je rekao da su "mentalno više povezani sa Zapadom nego sa Rusijom" i izrazio uvjerenje da će ruski narod uspjeti brzo da uoči razliku izmedu izdajnika i patriota.

  • Svijet

  • 16. Mar. 2022  16. Mar. 2022

  • 10

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je danas upozorenje onim Rusima koje je opisao kao izdajnike da "Zapad želi da pokuša da ih iskoristi kao petu kolonu" s ciljem da uništi zemlju.

Putin je prozvao Ruse za koje je rekao da su "mentalno više povezani sa Zapadom nego sa Rusijom" i izrazio uvjerenje da će ruski narod uspjeti brzo da uoči razliku izmedu izdajnika i patriota, prenosi Reuters.

"Naravno da će oni (Zapad) pokušati da iskoriste tzv. petu kolonu, izdajnike, one koji ovdje zarađuju, a žive tamo. Pritom, ne mislim samo na one koji geografski ne žIve ovdje, već prema svojim mislima i prema svojoj savjesti, oni nisu ovdje sa nama, sa svojim narodom. Ne mislim tu samo na one koji imaju vile u Miamiju i na francuskoj rivijeri, koji se žale što trenutno nemaju guščiju paštetu ili ostrige i što se bore za prava manjina", rekao je on.

Obraćajući se ministrima u Vladi Ruske Federacije Putin je optužio Zapad i "prozapadne" Ruse.

"Udruženi Zapad želi da podijeli naše društvo, da izazove konfrontaciju građana Rusije i da za svoj konačni cilj iskoristi petu kolonu. A cilj je samo jedan - uništenje Rusije", rekao je Putin i poručio da "taj cilj neće biti ostvaren".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...