BURNO OKO IZBORNOG ZAKONA: Iz Delegacije EU odgovorili zastupnici Zelenih - "Što se tiče neumskih pregovora, neke stranke su se odlučile da ne učestvuju u njima..."

Iz Delegacije EU su u odgovoru naveli da je u Parlamentu BiH ponovljen poziv strankama za učešće u pregovorima.

  • Mini market

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 2

Sve političke stranke zastupljene u Parlamentu Bosne i Hercegovine bile su pozvane da učestvuju u razgovorima o ustavnim i izbornim reformama, navodi se u odgovoru Delegacije EU u BiH europarlamentarki Zelenih Violi von Cramon.

Nakon što se jučer tokom razgovora o reformama pojavila informacija da su građanske stranke isključene iz pregovora o političkim pitanjima izmjena Izbornog zakona, von Cramon je na Twitteru poručila: "BiH zaslužuje najviše standarde za svoju demokratiju i parlamentarne tokove. Građanske stranke su ključne u osiguravanju implementacije ovih standarda i EEAS će poštovati njihov glas u procesu izborne reforme. Svako njihovo isključivanje vodi daljim etničkim podjelama".

Iz Delegacije EU su u odgovoru naveli da je u Parlamentu BiH ponovljen poziv strankama za učešće u pregovorima.

alt

"Kao i tokom razgovora u Neumu, neke strane su odlučile da ne učestvuju. Reći da su isključeni nije tačno", navode iz Delegacije EU u BiH.

Međutim, jučer smo zabilježili i reakciju Demokratske fronte, ali i nekih političara iz građanskih opcija, koji su također ustvrdili da su isključeni iz dijela koji se tiče političkih pitanja reforme. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...