DAVOR DRAGIČEVIĆ STIGAO ISPRED ZGRADE NSRS-a: "Ovo je nenarodna skupština, od 27. marta pa sve dok se ne uhapse ubice..."

“To nije nikakav pritisak, da znamo. Bit ću do dana dok ne krenu hapšenja za organizovano ubistvo Davida. I ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida”, istaknuo je Dragičević.

  • Društvo

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 1

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, danas je na četvrtu godišnjicu tog tragičnog događaja, sa transparentom u ruci došao ispred Narodne skupštine Republike Srpske, piše N1.

NSRS je nazvao "nenarodnom" skupštinom, te najavio da će od 27. marta, pa sve dok se ne uhapse krivci za ubistvo njegovog sina biti ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Danas je tačno četiri godine kako su, po mojim tvrdnjama, a i mojih advokata i Tužilaštva BiH, pripadnici zločinačkog MUP-a RS-a oteli dječaka od 21 godinu. Današnja sjednica nenarodne skupštine je upravo, po mojim informacijama s ciljem obilježavanja uspješno obavljene otmice MUP-a RS-a i zataškavanja te otmice i ubistva. Pravde neće nikada biti, ni za vlast ni za kog, dok ne bude pravde za Davida. Ovo je najsramniji potez nenarodne skupštine i svih poslanika koji sjede”, istaknuo je Dragičević.

Naredna faza je radikalnija, poručio je, jer 27. marta je pred Tužilaštvom BiH, a tu će ostati dok ne krenu hapšenja.

“To nije nikakav pritisak, da znamo. Bit ću do dana dok ne krenu hapšenja za organizovano ubistvo Davida. I ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida”, istaknuo je.

Sa međunarodnim zvaničnicima i Evropskom unijom, naglasio je, ne želi više razgovarati.

“Sve sam im predao za ove četiri godine i ništa nisu uradili”, rekao je otac stradalog Davida.

Podsjetimo, u Banjoj Luci je danas počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o mjerama u oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...