KOMANDANT PUKOVNIJE AZOV JAVLJA: Mariupolj se sravnjuje sa zemljom, tuku nas bez prestanka avionima i topništvom, vode se ulične borbe, ali…

Rekao je da Rusi strijeljaju sve koji su povezani s vojskom i da ljude uzimaju kao taoce. 

  • Svijet

  • 19. Mar. 2022  

  • 1

Kyiv Post prenosi izjavu zamjenika zapovjednika pukovnije Azov u Mariupolju, Svjatoslava Palamara.

Kazao je da se u gradu vode ulične borbe i da ih avioni i topništvo tuku bez prestanka. Dodao je da se grad sravnjuje sa zemljom.

Rekao je da Rusi strijeljaju sve koji su povezani s vojskom i da ljude uzimaju kao taoce. 

Najavljuje da se proces čišćenja ruševina bombardiranog teatra nastavlja i da se još ne zna broj ljudi koji su u tom napadu poginuli.

Palamar je kazao da branitelji grada nastavljaju herojsku borbu i da hrabro nastavljaju odbranu:

"... između ostalog i oružjem koje su zarobili od neprijatelja. Očekujemo dolazak glavnine snaga i deblokadu grada. Ukrajinska armija svakog dana uništi desetak oklopnih (neprijateljskih) vozila i mnoštvo neprijateljskih vojnika."

"Želim da cijela Ukrajina bude ponosna na herojsku borbu branitelja grada i da o tome obavijesti cijeli svijet", poručio je dozapovjednik pukovnije Azov. 

Istaknuo je da je Putinu potreban Mariupolj da pokaže slabost Ukrajine, da mu je Mariupolj potreban za stvaranje kopnene rute do Krima te da sakrije stvarni broj civilnih žrtava:

"Uostalom, sve što vam osvajači govore, drugačije je od stvarnosti."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...