MARINIKA TEPIĆ BRILJIRALA NA VUČIĆEVOM JAVNOM SERVISU: „Mi želimo i vas da oslobodimo, ne vrijedi Vučiću da se krije iza…“

Tepić je rekla i da Srbija bilježi najveće poskupljenje namirnica u Evropi, zbog lošeg upravljanja državom.

  • Regija

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 3

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da način na koji Radiotelevizija Srbije izvještava o događajima toj u zemlji "nije samo propaganda već i prikrivanje činjenica".

„RTS je naš koliko je i vaš. Mi smo uznemireni u šta se RTS pretvorio“, kazala je Tepić i dodala da je priliku da gostuje na javnom servisu dobila u 15 minuta za 45 dana predizborne kampanje.

Navela je da opozicija traži da "RTS poštuje zakone, da svi budu zastupljeni i da se čuje kritičko mišljenje i ono što je aktuelno".

"Ovo je jadnih 15 minuta koji su nam dodeljeni po našem pravu. Ja sam 1.200 dana bila poslanica u prethodnom mandatu, nula puta sam bila pozvana u emisiju 'Oko' iako sam kilograme materijala odnela u tužilaštvo. Kada biste ovakve emisije imali redovno slika Srbije bi bila drugačija, ne bi imali partiju i bratiju na vlasti", rekla je Tepić.

Govoreći o programu koalicije Ujedinjeni za pobjedu Srbije, Tepić je istakla da "jedna efikasna i lako sprovodiva mjera odmah nakon pobjede na izborima podrazumijeva da se ukinu doprinosi na zdravstveno osiguranje u dijelu koji se daje iz zarada".

Tepić, koja je nosilac liste za parlamentarne izbore „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ je, gostujući u predizbornom progamu na RTS-u, rekla da na toj televiziji, koja je javni servis u pitanju, „nikada nisu imali debatu o odgovornosti Aleksandra Vučića i njegovoj povezanosti sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, ni o rušenju u Savamali“.

Tepić je rekla i da Srbija bilježi najveće poskupljenje namirnica u Evropi, zbog lošeg upravljanja državom.

"Ne vrijedi Vučiću da se krije iza krize u Ukrajini. Mi smo ovu krizu imali prije nego što je nastala kriza u Ukrajini, zbog prezaduženosti i korumpiranog režima. Mi sada uvozimo struju, zbog pljačke u EPS-u, a mogli smo da je izvozimo", rekla je Tepić.

Dodala je da će "Ujedinjeni za pobedu Srbije" vratiti otete penzije i uvesti socijalne penzije, za šta je rekla da će biti novca u budžetu "čim sasiječete korupciju".

"Naš plan za 'Dan poslije' je za početak povratak pravde u Srbiju, jer smo se zbog nepravde i okupili, i da sasiječemo korupciju", rekla je Tepić.

Navela je da su tri ključna zakona koja će biti donijeta nakon pobjede opozicije Zakon o porijeklu imovine, po osnovu kojeg će biti moguće "da se oduzme nelegalno stečena imovina i da se vrati u budžet, građanima od kojih je zloupotrebom i stečena".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...