MARINIKA TEPIĆ ZATRESLA SRBIJU: "Aleksandar Vučić je organizator izborne krađe..."

Ona je navela da se još uvijek osjeća dobro uprkos štrajku glađu, poručivši da je to vid borbe protiv očigledne krađe izbora.

  • Regija

  • 22. Dec. 2023  22. Dec. 2023

  • 3

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu, izjavila je danas da ne očekuje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imati bilo kakvu dozu empatije preme njoj ili griže savjesti, jer je on, kako kaže, organizator i master zloupotrebe i krađe na izborima.

"Ali očekujem da međunarodni partneri shvate u kakvoj Srbiji živimo, da su uzbori pokradeni, da se oni ne priznaju. Na svim nivoima Evropske unije - od parlamenta, do poslanika EP, tu je i Vijeće Evrope, ODIHR, svi oni su iznijeli stav da ne prihvataju izbore", rekla je Tepić u intervjuu za list Nova.

Na pitanje kakav je dalji plan opozicije, ona je rekla da je sada rok od 72 sata da se izborne komisije izjasne o prigovorima koji ističe u subotu u 20.00 sati. "Po isteku roka u subotu, nastavićemo sa aktivnostima, ali ne želim da govorim o tome u ovom trenutku. Poslije prigovornog roka ćemo obavijestiti građane koji su naredni koraci", rekla je Tepić.

Ona je navela da se još uvijek osjeća dobro uprkos štrajku glađu, poručivši da je to vid borbe protiv očigledne krađe izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...