MUP RS-a O UBISTVU NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE PU PRIJEDOR: Istraga proširena, uključeni FBI, Interpol...

Kako je rekao načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, istraga je proširena na veći prostor Bosne i Hercegovine, ali nije mogao dati više detalja.

  • Hronika

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 3

Veliki broj osoba s područja Prijedora i Banje Luke priveden je na informativni razgovor u policijske prostorije ili prostorije tužilaštava, a zbog ubistva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića koje se desilo jučer.

Bašić je, podsjećamo, ubijen hicima iz pištolja dok se pješke kretao na posao.

Kako je rekao načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, istraga je proširena na veći prostor Bosne i Hercegovine, ali nije mogao dati više detalja.

“Policija poduzima sve mjere i radnje na pronalasku počinioca ubistva načelnika Sektora krim. policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića. Uspostavljena je saradnja sa svim policijskim agencijama u zemlji i regionu, sa Europolom, Interpolom i FBI”, naglasio je Vujanović.

O rezultatima obdukcije nije mogao govoriti. Dodao je da se sada izuzimaju snimci videonadzora. O tvrdnjama da baš na tom mjestu nema videonadzora, nije htio govoriti.

“Ovaj slučaj svjedoči s kakvim iskušenjima se susrećemo kroz redovan rad. MUP RS-a je spreman odgovoriti i odgovorit će i na ovaj izazov. U narednom periodu identifikovat ćemo izvršioca djela u kojem je nažalost smrtno stradao moj kolega. Drugog motiva, osim posla, ne vjerujem da je bilo”, rekao je načelnik PU Prijedor.

Pozvao je građane i svu javnost da pomognu policiji, sarađuju i podijele informacije i saznanja koja imaju o tom slučaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...