PRESUDA NAKON SEDAM GODINA: Sarajevski Kantonalni sud presudio da Armin Cibra intervjuom u "Slobodnoj Bosni" nije oklevetao Fahrudina Radončića!

Tužitelj (Radončić) ovom presudom se obavezuje da tuženom (Cobri) isplati troškove postupka u iznosu od 1.684.80 KM.

  • Društvo

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 12

Kantonalni sud u Sarajevu napokon je stavio tačku na pravosudni spor dug skoro sedam godina, tužbu koju je Fahrudin Radončić, vlasnik "Avaza" pokrenuo protiv svog bivšeg vozača Armina Cibre zbog intervjua kojeg je ovaj 2015. godine dao magazinu "Slobodna Bosna". U navodno "spornom" intervjuu Radončićev dugogodišnji vozač otkrio je novinarki "Slobodne Bosne" razloge zbog kojih je napustio dotadašnji posao i povode za nesporazume sa svojim bivšim poslodavcem i njegovim suradnicima.

Fahrudin Radončić je zbog tog intervjua tužio Armina Cibru za klevetu i tražio odštetu od 10 hiljada KM. Općinski sud u Sarajevu je njegovu tužbu odbacio kao neosnovanu zaključujući da u intervjuu Cibre nije bilo "iznošenja neistinitih činjenica". Vlasnik "Avaza" i lider Saveza za bolju budućnost žalio se na ovu presudu, tvrdeći u žalbi da prvostepena presuda nije pravilno uvažila njegove dokaze i svjedoke.

Kantonalni sud je sredinom prošle nedjelje donio presudu kojom se "žalba odbija i potvrđuje prvostepena presuda".  Tužitelj (Radončić) ovom presudom se obavezuje da tuženom (Cobri) isplati troškove postupka u iznosu od 1.684.80 KM. Sud je presudio da će Radončić morati platiti troškove svoje odbrane u visini od nepunih hiljadu maraka.

Faksimil presude Kantonalnog suda u Sarajevu

Ovo je prva u pravoj poplavi tužbi koje je posljednjih godina Fahrudin Radončić podnio protiv svog nekadašnjeg bliskog suradnika Armina Cibre za klevetu. U međuvremenu, Cibra je napisao dvije knjige posvećene Fahrudinu Radončiću u kojima je vlasnik "Avaza" i lider Saveza za bolju budućnost predstavljen na izrazito negativan i kompromitantan način.  

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...