NA BALKANU PAO JOŠ JEDAN DRON: Vlasnik kuće kaže da je prvo udario u balkon...

Dodaju da se letjelica srušila zbog kvara te da niko nije povrijeđen.

  • Hronika

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 0

Do prije dvije sedmice bilo je nezamislivo da se jedna bespilotna letjelica sruši na području Balkana, a u posljednje dvije sedmice zabilježeno je čak nekoliko padova od kojih je ona u Zagrebu bila najpotresnija.

Posljednji slučaj se desio danas oko 15 sati na jugu Kosovske Mitrovice. Bespilotna letjelica se sruštila u privatno dvorište, javlja Klan Kosova.

Riječ je o taktičkoj izviđačkoj bespilotnoj letjelici izraelske proizvodnje Elbit Skylark 1, potvrdio je KFOR za kosovski Telegrafi.

Dodaju da se letjelica srušila zbog kvara te da niko nije povrijeđen. Također, nije bilo štete. Navode da je letjelica obavljala rutinske operacije nadzora.

KFOR je zahvalio građanima na saradnji i neposrednom kontaktu s kosovskim vlastima.

"KFOR se želi zahvaliti lokalnom stanovništvu na razumijevanju i suradnji, te na trenutnom kontaktu kosovskih vlasti, omogućavajući hitno povlačenje drona i ublažavanje svih smetnji uzrokovanih incidentom. KFOR je već započeo istragu kako bi se utvrdio uzrok ovog incidenta”, stoji u odgovoru KFOR-a Telegrafiju, prenosi Index.hr.

Vlasnik kuće u čije se dvorište srušio dron izjavio je da je prvo udario u balkon, a potom pao na tlo. Dodaje da je bio dug oko tri metra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...