OPTUŽBE O TRGOVANJU UKRAJINSKIM IZBJEGLICAMA: Interpol šalje istražni tim u Moldaviju

Interpol je zaprimio više izvještaja koji sugeriraju da se u toj zemlji odvija trgovina ukrajinskim izbjeglicama.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 1

Interpol je poslao tim istražitelja u Moldaviju zbog zabrinutosti o trgovanju ljudima. U Moldaviju je, naime, pristigao velik broj izbjeglica iz Ukrajine.

Interpol je zaprimio više izvještaja koji sugeriraju da se u toj zemlji odvija trgovina ukrajinskim izbjeglicama, javlja BBC.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, gotovo 380.000 Ukrajinaca pobjeglo je u susjednu Moldaviju, zemlju od 2.6 miliona stanovnika i jednu od najsiromašnijih zemalja Evrope.

"Interpolovi istražitelji poslani su u glavni grad Chisinau i više izbjegličkih kampova", piše u saopćenju Interpola. Ta međunarodna policijska agencija zaprimila je više izvještaja o trgovcima i krijumčarima ljudi koji vrebaju na ranjive Ukrajince.

"Djeca i maloljetnici bez pratnje posebno su ranjive grupe na koje vrebaju krijumčari i trgovci ljudima", navodi Interpol.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...