OBJAVLJENO KO JE ŽENA SA BALKANA KOJA JE UBIJENA U FRANKFURTU: Sestra se potresnom porukom oprostila od nje

Kako je prenio njemački "Bild", krvava drama dogodila se u subotu oko 20.15 na autoputu A661 u smjeru ka Ofenbahu.

  • Hronika

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 0

Tanja P. (40) iz okoline Loznice, rodom iz Srbije, preminula je u ponedjeljak u Frankfurtu, nakon što ju je bivši muž (41) izbo nožem u njenom automobilu na autoputu!

Kako je prenio njemački "Bild", krvava drama dogodila se u subotu oko 20.15 na autoputu A661 u smjeru ka Ofenbahu.

Pratio je automobilom

"Žena je bila u svojoj “opel astri”, a bivši muž ju je pratio svojim kolima. U jednom trenutku, on je nju pretekao i praktično je isjekao, natjeravši je tako da stane u zaustavnu traku. Stao je i on, izašao iz svog automobila i nasrnuo na ženu koja je bila za volanom", prenosi izvor njemačkog medija i dodaje da su građani pozvali policiju, prijavivši saobraćajnu nezgodu.

Ljudi koji su pozvali policiju ispričali su da je došlo do “čukanja” dva automobila, a da je potom jedan vozač fizički nasrnuo na drugog, piše Bild.

Međutim, kada je patrola došla na mjesto nesreće, zatekli su izbodenu ženu.

"Ispostavilo se da je bivši muž namjerno izazvao saobraćajnu nezgodu, zatim je razbio vozačev prozor na kolima nesretne žene i otvorio vrata. Izvadio je nož i bjesomučno je ubadao u vrat. Žena je u teškom stanju prevezena u bolnicu, gdje je hitno operisana, ali je dva dana kasnije podlegla teškim povredama ", navode izvori Bilda.

Kako dalje dodaju njemački mediji, osumnjičeni muškarac je odmah uhapšen i odveden u pritvor.

On je saslušan u ponedjeljak, a u trenutku kada je davao izjavu nadležnim organima, žena je preminula u bolnici – kaže izvor. Na mjestu tragedije policija je zatekla žrtvin automobil, a vozačevo sjedište i vrata bili su umazani krvlju, dok je staklo bilo razbijeno.

"Šta je konkretno bio motiv za stravičan zločin nije još uvijek sa sigurnošću utvrđeno, ali se pretpostavlja da je u pitanju ljubomora, kao i narušeni odnosi između bivših supružnika", kaže izvor.

Sestra se oprostila

Da je u pitanju državljanka Srbije Tanja P., za Kurir je potvrdila njena sestra, koja se na Facebooku oprostila od nje potresnom porukom i njenom fotografijom.

Sestro moja draga, neka te anđeli čuvaju – stoji napisano ispod slike. Veliki broj prijatelja je u komentarima s tugom i nevjericom uputio posljednji pozdrav ubijenoj Tanji.

Ne mogu da vjerujem! Neka je anđeli čuvaju, porodici iskreno saučešće! Anđeo lijepi. Koji je to manijak, ne daj bože nikom – samo su neki od brojnih komentara.

Smijehom protiv straha

Kako se saznaje, ubijena Tanja se udavala više puta, a ima i djecu. U Njemačkoj je godinama živjela i radila, a bivši muž, koji joj je presudio, navodno nije državljanin Srbije.

Ubijena Tanja je na društvenim mrežama često objavljivala svoje fotografije uz komentare: “Smijehom protiv straha”, “Život ima smisla u svim okolnostima”, “Tajna sreće je sloboda, tajna slobode je hrabrost” i slične.

"Tanja je bila prelijepa žena, imala je divan osmijeh. Nije zaslužila da tako nastrada", navode njeni prijatelji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...