VASKOVIĆ NAJAVLJUJE „TAČKU SLOMA“: "Nakon ubistva Radenka Bašića Milorad Dodik je pribijen uz zid, uz njega je pritisnut i njegov sin Igor…"

Dodik se 27.3. oglasio i rekao da, što se tiče tužilaca iz Prijedora i specijalnog tužilaštva Republike Srpske, najmanje što bi mogli danas da urade jeste da podnesu ostavke iz moralnih razloga, a policija bi mogla da pokrene istragu o eventualnoj sprezi tužilaca i ubica u ovom slučaju.

  • Mini market

  • 28. Mar. 2022  28. Mar. 2022

  • 0

"Dodik je nastavio sa frontalnim napadom na tužioce iz OJT Prijedor i iz, kako je rekao, Specijalnog tužilaštva RS-a (Posebno odjeljenje, kako se sada zove) koji, nakon svega što se desilo, imaju mnogo razloga da pokrenu istragu o eventualnoj sprezi pojedinih visokih policijskih funkcionera i ubica u slučaju likvidacije Radenka Bašića.

Milorada Dodika nikada ne treba potcijeniti. Ali ni Milorad Dodik ne bi smio sebe mnogo precjenjivati.

Osoba pribijena uza zid, bez mogućnosti manevra, može iz miša da se pretvori u jezivi užas. I spremna je na sve.

Dvije značajne osobe su, do ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja za krim poslove PU Prijedor, ali i nakon tog surovog akta, pribijene su uza zid: Milorad Dodik i Siniša Kostrešević, direktor Policije RS-a.

Uz Dodika je pritisnut i njegov sin Igor, ali on nije toliko bitan, jer je iver koji je pao predaleko od klade. Pritisnuti su i mnogi drugi pripadnici Kavačana iz političkih redova, ali njih sve možemo artikulisati kroz Dodika, koji je politički zaštitnik ganga.

Dodik je po svaku cijenu htio da spasi Kostreševića, sprečavao je njegovo hapšenje već nekoliko mjeseci raznim sredstvima.

Ubistvo Radenka Bašića, odnosno njegovo brzo rješavanje, kako se sada smatra, Dodik tretira kao Tačku Preloma koja ga ostavlja u igri i spasava dobar dio Kavčana.

Međutim, ta Tačka Preloma mogla bi vrlo vrlo lako da se Dodiku obije o glavu i pretvori se u Tačku Sloma", piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...