NAKON RADOVANA - POTOP: Republika Srpska ide u novo milionsko zaduženje, novac će se koristiti za krpljenje budžetskih minusa...

Kupci ovih obveznica i zapisa su uglavnom komercijalne banke te je ovo jedan vid zaduženja entiteta kod njih.

  • Ekonomija

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 1

Republika Srpska zakazala je novo zaduženje u iznosu od 20 miliona KM.

Bh. entitet RS će se početkom aprila pokušati zadužiti za 20 miliona KM, nakon što je u martu zadužena za 50-ak miliona maraka.

Naime, RS je zakazala aukciju entitetskih trezorskih zapisa u iznosu od 20 miliona KM za 6. april. Datum dospijeća je u oktobru ove godine, što znači da je riječ o polugodišnjim zapisima.

RS je u martu obavila jednu emisiju trezorskih zapisa od 20 miliona KM i jednu aukciju petogodišnjih obveznica od 30 miliona KM (koje su prodate tek nakon dva dana).

Kupci ovih obveznica i zapisa su uglavnom komercijalne banke te je ovo jedan vid zaduženja entiteta kod njih.

Ovaj novac se koristi za krpljenje budžetskih minusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...