NEVJEROVATNE VUČIĆEVE IZJAVE U „ĆIRILICI“: „Nije to problem kada objavi Avaz, pošto će oni demantovati; Vučić neće na Sarajevo; Kada Bošnjaci pretjeraju i prenagle…“

Aleksandar Vučić je „gostovanje“ kod Milomira Marića iskoristio za predizbornu kampanju i hvalospjeve na vlastiti račun, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je nekoliko njegovih nevjerovatnih izjava.

  • Regija

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 7

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Ćirilica" na televiziji "Happy".

Vučić je „gostovanje“ kod Milomira Marića iskoristio za predizbornu kampanju i hvalospjeve na vlastiti račun, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je nekoliko njegovih nevjerovatnih izjava.

"Što se nas tiče mi bismo najviše voleli da dođe do mira. Ne smetamo ništa, ako budu želeli da pregovaraju u Beogradu neće nam smetati. Ja sam mnogo puta razgovarao sa Lavrovom, on sve dobro razume. Isto kao i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom i ukrajinskim ambasadorom Oleksandrom Aleksandrovičem. Oni dobro razumeju i Srbiju i naše odnose, i odlično govore srpski. Mi nemamo ambasadora koji govori ukrajinski na primer", rekao je Vučić.

On je rekao da ako čitate Kurir ili Blic, vidite ukrajinsku stranu priče, dok je Happy naklonjeniji Rusiji, i ističe da je suviše strasti i navijanja u Srbiji.

"Naš interes je da to bude balansiranije i mnogo realističnije. Kada bismo mogli o tome samo da pričamo. Izveštavajte, ali izveštavajte pravično i pošteno. Mi političari o tome ćutimo. Eto to ste videli i sa slučajem ove Bagire. Mi smo se uplašili danas kada smo videli u regionalnim medijima. Nije to problem kada objavi Avaz, pošto će oni demantovati. Ali hrvatski i neki mediji u Crnoj Gori neće demantovati", rekao je Vučić, aludirajući na navodno zarobljavanje srpske snajperistkinje, koja izdržava kaznu u Požarevcu.

"I ja se pitam je l' ona u Zabeli ili u Kramatorsku? Rekao sam da provere više puta. Ona je kod nas u zatvoru. Ta vrsta laži, na koje morate stalno da odgovarate, a nikada ne vredi kada odgovarate. Uvek se taj demantij čuje pet puta slabije od njihove laži. Možete da mislite kakvu to štetu nanosi Srbiji i srpskom narodu, posebno na zapadu. U stanju su kao 'Guardian', koji se pretvorio u medij koji samo piše laži, o tome da Srbija napada Kosovo i BiH. Čime, kako? Dajte mi jednu izjavu! Papir trpi sve", rekao je on.

"Za nas je važno da se koncentrišemo na ekonomiju. Sve to što mi radimo, ono što ne možete da potrete i da uništite su naši ekonomski uspesi. To su pruga Beograd-Novi Sad, pruga Beograd-Niš koju radimo. Naši uspesi su nove bolnice, stadioni, veće plate. Naši uspesi su plate za koje verujemo da će biti veće od 1000 evra, penzije od 500 evra. To je naš odgovor. Ja nemam snage da odgovaram Kurtiju, Đukanoviću i ostalima", kazao je on.

Vučić je rekao da su Bošnjaci mnogo propatili i da razumije njihov bol, iako to nije popularno reći.

"I tu čak i kada preteraju i prenagle, ćuti i pusti. Bolje je tako. Ali postoje neki koji na svaki način gledaju da urade nešto protiv Srbije. I onda ako govorim o njima svaki dan napravit ću zvezde od njih, samo hoće da postanu važni preko Srbije i Vučića. Vučić neće na Sarajevo, već na Vrbas i Suboticu novom prugom", rekao je predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...