PANIČNA REAKCIJA IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH: "Milorad Dodik poštuje Ustav BiH, Ambasade bi mogle prvo da se informišu, pa da komentarišu…"

Oni su naveli da Predsjedništvo BiH odluke donosi na redovnim i vanrednim sjednicama, a nijedna nije zakazana.

  • Politika

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 6

"Prije svakog direktnog miješanja u unutrašnja pitanja BiH, svaka ambasada bi bar mogla da se informiše i prikupi relevantne podatke o određenoj temi i onda da daje komentare, ako već mora, pa tako i u vezi sa zahtjevom za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara", rečeno je Srni iz Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

"Za informaciju ambasadama koje su se našle prozvanim da komentarišu svako pitanje u BiH, pa tako i ovo - zahtjevi za angažovanje helikoptera su stigli, ali predsjedavajući Predsjedništva nije zakazao vanrednu sjednicu na kojoj se o njima moglo odlučivati, jer odluke nije moguće donositi bez održane sjednice", navode su iz Dodikovog ureda u Predsjedništvu BiH.

Oni su naveli da Predsjedništvo BiH odluke donosi na redovnim i vanrednim sjednicama, a nijedna nije zakazana.

"Stoga preporučujemo svima koji se miješaju u svako unutrašnje pitanje u BiH da pročitaju Poslovnik o radu Predsjedništva, a za početka i Dejtonski mirovni sporazum i Ustav zemlje u koju dolaze, jer bi trebali prvo to da znaju kad već znaju da komentarišu sve, a pogotovo sve što se tiče srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i Republike Srpske", poručili su iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Kada već toliko vode računa o radu srpskog člana Predsjedništva, poručujemo im da Milorad Dodik poštuje Ustav, procedure i načine na koje se donose odluke za razliku od mnogih političkih predstavnika u BiH, a očigledno i samih ambasadora", poručuju iz Ureda člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Svima je već jasno da se Milorad Dodik zalaže za zemlju u kojoj se poštuje Ustav i ono što piše u njemu, kao što bi, valjda, ti isti ambasadori sigurno željeli u svojim zemljama i za šta bi se zalagali. Zato im poručujemo da se manje miješaju u unutrašnje stvari zemlje u kojoj obavljaju svoju diplomatsku aktivnost, jer nikada nigdje u svijetu, osim u kolonijama i protektoratima nije zabilježeno da ambasadori vode politiku zemlje u kojoj gostuju već domaći izabrani politički predstavnici. BiH nije ničija kolonija, a zahvaljujući mnogima od ambasadora - protektorat jeste, ali im to ne daje za pravo da se petljaju u svako moguće pitanje u BiH", poručili su iz Ureda člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...