ČOVIĆ UPUTIO PISMO SAUČEŠĆA POVODOM TERORISTIČKIH NAPADA U TEL AVIVU: "Najoštrije osuđujem ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi"

"Moj narod i ja izražavamo duboku solidarnost i iskrenu potporu narodu i vlasti Izraela u borbi protiv terorizma kojem se odlučnije no ikad, ujedinjeni u zajedničkoj borbi, moramo suprostaviti svim raspoloživim sredstvima", naveo je Čović.

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 5

Nakon terorističkog napada u predgrađu Tel Aviva u kojem je ubijeno pet osoba, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je predsjedniku Države Izrael Isaacu Herzogu i predsjedniku Vlade Naftaliju Bennettu pismo sućuti, saopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

"Duboko nas je potresla vijest o eskalaciji terorističkih aktivnosti i okrutnim napadima koji su se dogodili jučer u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva. Dozvolite mi ovim putem najoštrije osudim ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi, koji nije udar samo na Tel Aviv i Državu Izrael, već na cjelokupno čovječanstvo, demokraciju i slobodu. Moj narod i ja izražavamo duboku solidarnost i iskrenu potporu narodu i vlasti Izraela u borbi protiv terorizma kojem se odlučnije no ikad, ujedinjeni u zajedničkoj borbi, moramo suprostaviti svim raspoloživim sredstvima", naveo je Čović.

Izraze iskrene saučešća on je u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje ime uputio, osim predsjednicima Države i Vlade, porodicama stradalih i cijelom izraelskom narodu, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...