VULIN UZBURKAO DUHOVE: "Srbiji spremaju novi Majdan jer neće da uvede sankcije Rusiji..."

On je kazao da niz zapadnih analitičara govori kako je Srbiji potreban novi Majdan.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2022  31. Mar. 2022

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da odmah nakon izbora očekuje da će prozapadne političke partije, već sada finansijski i politički podstaknute, planski organizovati osporavanje rezultata izbora što će završiti pokušajem da se sruši vlast.

On je kazao da niz zapadnih analitičara govori kako je Srbiji potreban novi Majdan.

"Majdan, mjesto je gdje je Ukrajina izgubila svoju demokratiju i gdje su siledžije iz Desnog sektora i ostalih nacističkih organizacija svrgle legitimno izabranu vlast, a poslije još nekoliko puta postavljale i sklanjale koga hoće", kazao je Vulin za "Sputnjik".

"To je ta filozofija Majdana. Da, nama se pripremaju sukobi na ulicama odmah poslije izbora i ne pripremaju nam se zbog izbora, nego što predsjednik Aleksanda Vučić odbija da uvede sankcije Rusiji, odbija da napusti vojnu neutralnost i zbog toga što odbija da Srbija postane privezak ove ili one sile. Naša samostalnost je vrijedna naše borbe a da li će biti osporena - da, bit će osporena. I da, pokušat će da nam pripreme novi Majdan", kazao je Vulin.

Na pitanje da li se time objašnjava i što baš sada isplivava priča o tome kako je ubijen Oliver Ivanović, Vulin navodi da se pojavio svjedok koji ima posredna saznanja koja je dobio od pokojnika a tiču se, kako kaže, jednog drugog pokojnika.

"Ne znam sud ni tužilaštvo koje bi pokrenulo postupak na osnovu ovakvih saznanja. U ovom trenutku je procijenjeno da je to oblik političkog pritiska na predsjednika Vučića. Riječ je izvjesnom Bobanu Bogdanoviću. Mi smo tom čovjeku ponudili da dođe u policiju i kaže šta ima. Mi smo mu ponudili i poligraf. Ni slučajno nije htio. Uvijek ima neki razlog. U pitanju je politička manipulacija pred izbore, a bit će ih još pred izbornu tišinu", kazao je Vulin.

"Srbija je pokazala i zahvalnost. Mi ne zaboravljamo da su Karađorđevi ustanici nosili natpis 'Rusija je zaštitnik pravoslavnih Srba', ne možemo da zaboravimo 2015. kad su Vučić I Putin uspjeli da spriječe u Savjetu bezbjednosti da Srbi postanu prvi genocidni narod u istoriji civilizacije. Da nije bilo Rusije mi bismo bili taj genocidni narod", rekao je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...