RUSKA AMBASADA KAO I DODIK O VISOKOM PREDSTAVNIKU U BiH: "Ne smatramo potrebnim komentarisati pokušaje osobe koja ne postoji..."

Ponovo potvrđujemo da se Christian Schmidt ne može smatrati visokim predstavnikom.

  • Mini market

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 2

Nakon gostovanja visokog predstavnika Christiana Schmidta u dnevniku O kanala gdje je komentarisao uticaj Rusije u BiH te nedavne izjave i poteze ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova, oglasila se i ambasada Ruske federacije u BiH koji su još jednom negirali njegovo imenovanje.

"Ne smatramo potrebnim komentirati pokušaje osobe koja, zapravo, ne postoji u funkciji koju imaginira da ima. Štaviše, u suštini nemamo ništa komentirati, jer je praktični rezultat nula bodova. Ponovo potvrđujemo da se Christian Schmidt, koji je imenovan bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN-a i saglasnosti svih naroda u BiH, ne može smatrati visokim predstavnikom.

Schmidt je rekao da će za nekoliko sedmica podnijeti izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a i da će većina ljudi biti zadovoljna njime.

"Njegov očekivani 'izvještaj' nije ništa drugo nego mišljenje privatnog lica", naveli su iz ruske ambasade.

O izjavama gospodina Kristijana Šmita Što se tiče izjave državljanina Njemačke Kristijana Šmita o Ambasadoru Rusije...

Objavljuje Ambasada Ruske Federacije u Bosni i HercegoviniPetak, 1. travnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...