UPOZORENJE IZ KATARA: Na Svjetskom prvenstvu će oduzimati LGBT zastave

Zbog radikalnih zakona u ovoj arapskoj zemlji, bit će zanimljivo vidjeti kako će Mundijal biti organizovan.

  • Sport

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 1

Policijski general-major Katara Abdulaziz Abdullah Al Ansari najavio je oduzimanje LGBT zastava kako bi zaštitio navijače koji ih planiraju nositi na Svjetskom prvenstvu.

Katar će u novembru i decembru biti domaćin Svjetskog prvenstva koje će se razlikovati od dosadašnjih u brojnim aspektima. Zbog radikalnih zakona u ovoj arapskoj zemlji, bit će zanimljivo vidjeti kako će Mundijal biti organizovan.

Navijači koji žele nositi zastave s LGBT zakonima mogli bi se suočiti s nevoljama pa je tako general-major policije Abdulaziz Abdullah Al Ansari upozorio navijače.

"Ukoliko navijač razvije LGBT zastavu i ja mu je oduzmem, to je zato što ga želim zaštiti, a ne što je želim oduzeti. Ne zbog mene, već jer bi neko drugi mogao da ih napadne", rekao je Al Ansari.

Čelnik katarske policije smatra da demonstracijama nije mjesto na nogometnim stadionima.

"Ukoliko želite demonstrirati o nečemu, demonstrirajte u društvima gdje će to biti prihvaćeno. Mi smatramo da čovjek koji je kupio ulaznicu dolazi da gleda utakmicu, a ne da demonstrira", dodao je Al Ansari.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...