VUČIĆ U CENTRU SKANDALA: Ambasada Srbije u Beču poziva građane da glasaju…

Dan uoči glasanja na izborima došlo je do velikog skandala.

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  

  • 2

Dan pred glasanje na izborima u Srbiji, glasanje u dijaspori, tačnije u Beču, ne odvija se u prostorijama srbijanske Ambasade, već u ispostavi Srpske napredne stranke, javlja Nova.rs.

Navodi o glasačkom mjestu za srpske državljane u Beču nalaze se na zvaničnoj stranici Ambasade Srbije u Austriji.

„Obaveštavamo da je Ambasada R. Srbije u Beču svim državljanima Republike Srbije koji su blagovremeno poslali propisno ispunjene prijave i za koje je doneto rešenje o glasanju u inostranstvu poslala pozive za glasanje, na adresu navedenu u prijavi, za izbore koje će se održati 03.04.2022. godine u vremenu od 07:00 do 20:00 časova na biračkom mestu br. 1, 2. i 3. u Beču – Udruženje Srba u Austriji, Thaliastrasse 87, 1160 Wien“, piše u obavještenju.

alt

Udruženje Srba u Austriji, čini se, klasična je ispostava Srpske napredne stranke.

Na njihovoj Instagram stranici nalaze se promo bilbordi Srpske napredne stranke, kao i fotografije kandidata naprednjaka Aleksandra Vučića.

Ovo udruženje postoji od 2019. godine, a na samom otvaranju bio je i aktuelni gradonačelnik Novog Sada - Miloš Vučević, inače član Srpske napredne stranke.

alt

Navođenje glasača na izborno mjesto koje je pod kontrolom Srpske napredne stranke dovodi do ugrožavanja samog izbornog procesa i (ne)pravilnosti glasanja.

Primjera radi, isto bi bilo kao da glasači u Srbiji trebaju glasati u prostorijama Srpske napredne stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...