LUDNICA U SRBIJI, STIŽU NEVJEROVATNE PRIČE S BIRALIŠTA. GRAĐANI JAVLJAJU: "Kombi Srpske napredne stranke dijeli poklone"

Oko 6 i po miliona građana danas će odlučiti ko će ih voditi u sljedećih nekoliko godina. Glavna bitka na ovim izborima je ona između predsjedničkih kandidata Aleksandra Vučića i Zdravka Ponoša.

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 1

U Srbiji se danas održavaju predsjednički izbori, vanredni parlamentarni, izbori za Skupštinu Beograda i izbori u još 13 gradova i općina. Birališta su otvorena u 7 sati, a zatvaraju se u 20 sati. Oko 6 i po miliona građana danas će odlučiti ko će ih voditi u sljedećih nekoliko godina. Glavna bitka na ovim izborima je ona između predsjedničkih kandidata Aleksandra Vučića i Zdravka Ponoša. Prema podacima RIK-a, do 14 sati glasalo je 31,56 posto birača. Već u prvim satima prijavljeno je niz nepravilnosti, pa čak i napada na opozicione kandidate. Građani javljaju kako Vučićev SNS na nekim mjestima čak dijeli i poklone onima koji glasaju za njih.

Na biračkom mjestu 13 na Zvezdari napadnut je Miloš Vučković, kandidat za vijećnika u beogradskoj Skupštini, nakon što je prišao ljudima koji su ispred biračkog mjesta vršili pritisak na birače i za koje se sumnja da su imali paralelni birački spisak, kaže za Danas kandidat za “Moramo“ Radomir Lazović iz “Ne davimo Beograd“.

Redakciji Danas.rs dostavio je i snimku.

Član biračkog odbora i zastupnik Srpske napredne stranke Dragan Zdravković razbio je danas glasačku kutiju na biračkom mjestu u selu Jelašnica, u općini Surdulice, ispričali su svjedoci, prenosi Nova.rs.

Tim za pravnu podršku Srpskog pokreta Dveri zaprimio je danas nekoliko pritužbi s biračkih mjesta širom Srbije, objavila je Služba za informiranje Dveri. Navode i da je u Prokuplju zabilježen napad na kancelariju Dveri. Prema njihovom saopćenju, pritužbe s biračkih mjesta prijavljene su u Brusu, Obrenovcu, Aleksincu, Subotici, Kraljevu, Pančevu i Požarevcu. Kako navode Dveri, u cijeloj zemlji zapažen je ogroman broj prijava za glasanje izvan biračkog mjesta.

Mještani primijetili “kombi s poklon paketima” u općini Sečanj

Ispred biračkog mjesta OŠ “Jaša Tomić” u općini Sečanj, gdje se održavaju i lokalni izbori, primijećen je kombi s beogradskim tablicama. Kako mještani kažu za N1, kombi je pun poklon paketa sa obilježjima SNS-a koji se dijele glasačima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...