BEOGRAĐANI PROTESTUJU ISPRED REPUBLIČKE IZBORNE KOMISIJE: Traže javno prebrojavanje glasova

Okupljenima se obratila i glumica i ekološka aktivistkinja Bojana Novaković koja je podržala protest, kao i pojedini kontrolori koji su ukazali da su tokom jučerašnjeg dana zabilježene brojne nepravilnosti na biračkim mjestima.

  • Regija

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 1

Ispred Republičke izborne komisije (RIK), u 19.30h je počeo protest protiv "izborne krađe", na poziv Skupštine slobodne Srbije i Ekološkog ustanka. Nekoliko stotina građana blokiralo je Ulicu kralja Milana između zgrada Predsjedništva Srbije i Skupštine Srbije u kojoj je sjedište RIK-a. Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka rekao je za N1 da će od RIK-a tražiti javno prebrojavanje svih glasačkih listića.

Jovanović je za N1 na samom početku protesta rekao da je taj skup organizovan kako bi upitali predsjednika RIK-a ko je i kad odlučio da ta institucija sinoć zatvori svoja vrata za medije.

„Večeras ćemo sačekati zvanične podatke o izlaznosti, broju glasača i nepravilnostima kojih je definitivno bilo, pošto ovo juče nisu bili regularni izbori“, istakao je Jovanović.

Najavio je i da će tražiti javno prebrojavanje svih glasačkih listića.

Poručio je da će odbraniti svaki glas i da neće dozvoliti "izbornu krađu" ni u Beogradu ni u Srbiji.

Radomir Lazović iz pokreta "Ne davimo Beograd" okupljenim građanima je poručio da je "Beograd većinski rekao ne i Aleksandru Vučiću, i Aleksandru Šapiču i Goranu Vesiću".

"Ovo što sada vidimo je da je Beograd spreman za promjene. Pozivamo sve političke organizacije koje ne pripadaju vladajućem režimu da se izjasne i da učestvuju u ovoj smjeni vlasti u Beogradu, vrijeme je došlo, to je ovaj trenutak", rekao je Lazović.

Ukoliko to ne žele, dodao je Lazović, neka to javno kažu i ostanu u ovom mraku u kom se Beograd i Srbija nalaze.

Lazović je rekao i da tim za kontrolu izbora koalicije "Moramo" još uvijek radi, analizira svaki listić, i da će izaći sa detaljnim izvještajem.

Okupljenima se obratila i glumica i ekološka aktivistkinja Bojana Novaković koja je podržala protest, kao i pojedini kontrolori koji su ukazali da su tokom jučerašnjeg dana zabeležene brojne nepravilnosti na biračkim mjestima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...