U SUKOBU BANDI U EKVADORSKOM ZATVORU POGINULO 20 LJUDI: Sijevali noževi i pištolji

Vlada je u prošlosti za sukobe okrivljavala narko-bande povezane sa meksičkim kartelima.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 0

U sukobu zatvorskih bandi naoružanih pištoljima i noževima poginulo je 20 ljudi u Turiju, oko 310 kilometara južno od prestolnice, saopštilo je ekvadorsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju je navedeno da je najmanje pet osoba zadobilo teške povrede dok je oko 1.000 policajaca i vojnog osoblja radilo na kontroli nereda i da je pobuna povezana sa kriminalnom ekonomijom koja ima bliske veze sa politikom.

Amnesty International je prošlog mjeseca saopštio da je najmanje 316 zatvorenika umrlo u sukobima u ekvadorskim zatvorima 2020. godine, od kojih je 119 umrlo u septembarskim neredima.

Vlada je u prošlosti za sukobe okrivljavala narko-bande povezane sa meksičkim kartelima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...