STRAŠNI PRIZORI NAKON JAKOG ZEMLJOTRESA: Ima poginulih, među njima i dijete (FOTO + VIDEO)

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 75 kilometara. Osjetilo ga je više miliona ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu.

  • Svijet

  • 18. Mar. 2023  

  • 0

Snažan potres pogodio je Ekvador u subotu.

Prema prvim, još nepotvrđenim informacijama koje je objavio EMSC, jačina potresa iznosila je 6.9 stepeni po Richterovoj skali, a epicentar mu je nedaleko grada Cuence. Zasad je potvrđeno da su stradale četiri osobe, a među njima i jedno dijete.

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 75 kilometara. Osjetilo ga je više miliona ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu. Tri osobe, među kojima je i jedno dijete, poginule su kada se na njih urušila kuća u Machali. Još je jedna osoba poginula u gradu Cuence, kada se na nju dok je bila u automobilu srušio komad kuće. U Peurto Bolivaru dvije su građevine odklizale u more.

Nije izdato upozorenje za cunami.

Prema prvim snimcima koje dolaze iz potresom pogođenog područja neke ulice prepune su odrušenih komada zgrada i kuća. Hiljade ljudi su na ulicama, vide se kako tragaju među ruševinama za žrtvama, čuju se trube i zavijanje sirena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...