KARIM S DRUGE PLANETE: Benzema je sinoć srušio još jedan rekord Lige prvaka…

U prvom susretu četvrtfinala fudbalske Lige prvaka Real Madrid je na gostovanju pobijedio Chelsea sa 3:1.

  • Sport

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 1

Sva tri gola za "Kraljevski klub" zabio je francuski napadač Karim Benzema.

Bio je to njegov četvrti hat-trick u Ligi prvaka, a na vrhu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo s po osam utakmica u kojima su postigli najmanje po tri gola, Messi svih osam u Barceloni, a Ronaldo sedam u Realu, a jedan u Juventusu.

Ukupno su 93 igrača u susretima "Champions League" upisala hat-trickove.

U jednoj sezoni najviše ih je imao Cristiano Ronaldo, tri i to 2015/2016, dok su Karim Benzema, Robert Lewandowski, Lionel Messi i Luiz Adriano u jednoj sezoni imali po dva.

Najbrži hat-trick upisao je napadač Lyona Bafetimbi Gomis kojem je trebalo svega osam minuta kako bi u decembru 2011. zabio tri gola zagrebačkom Dinamu. Bila je to utakmica u kojoj je francuski sastav slavio sa 7-1.

Najmlađi igrač koji je na jednoj utakmici zabio tri gola bio je Raul Gonzalez, koji je imao 18 godina i 114 dana kada je zabio tri gola u 6-1 pobjedi Real Madrida protiv Ferencvarosa u oktobru 1995.

Najstariji igrač s hat-trickom postao je sinoć Karim Benzema, koji je tri gola protiv Chelseaja zabio s 34 godina i 108 dana.

NAJVIŠE HAT TRICKOVA u LIGI PRVAKA:

8 - Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid 7, Juventus 1)

5 - Robert Lewandowski (Dortmund 1, Bayern München 4),

4 - Karim Benzema (Real Madrid)

3 - Filippo Inzaghi (Juventus 2, AC Milan 1)

3 - Mario Gomez (Bayern Munchen)

3 - Luiz Adriano (Šahtar Donjeck)

3 - Neymar (Barcelona 1, Paris Saint-Germain 2)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...