POBUNA U SREDNJOJ BOSNI: „Ovo je posljednje upozorenje, sljedeći potez će biti radikalan…“

Nakon održane javne rasprave, čeka se odluka Federalnog ministarstva okoliša i turizma o izdavanju nove okolinske dozvole.

  • Mini market

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 1

Kreševski građanski pokret poziva nadležne institucije na hitnu reakciju povodom rada fabrike vapna u Kreševu bez važeće
okolinske dozvole.

Podsjećamo, fabrici vapna istekla okolinska dozvola 20.02.2022. a ona je i nakon toga nastavila sa svakodnevnim radom.

Kreševski građanski pokret koji okuplja građana naselja Bjelovići u Kreševu, bori se protiv eksploatacije kamena i proizvodnje krečnjaka u kamenolomu Rastovica i Krčevine na području općine Kreševo koje obavlja firma BFS d.o.o. a koja ne posjeduje potrebne dozvole za rad te ignoriše rješenja nadležnih inspekcijskih organa o zabrani eksploatacije i proizvodnje, nastavljajući pri tome da zagađuje okolinu i narušava zdravlje ljudi. Nakon održane javne rasprave, čeka se odluka Federalnog ministarstva okoliša i turizma o izdavanju nove okolinske dozvole za Fabriku vapna u Kreševu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...