ČESTO POTEZAO NOŽ NA UKUĆANE: Ilijin put od "dobrog momka" i sportiste do krvavog ubice tročlane porodice

Šta se sa Ilijom dogodilo, da počini trostruko ubistvo svojih najmilijih, ipak bi trebalo da pokaže istraga.

  • Hronika

  • 09. Apr. 2022  

  • 3

Ilija G. (21) ubio je sinoć u porodičnoj kući u naselju Atenica kod Čačka majku Snežanu (49), oca Milana (57) i djeda Sretena (87). Ono što je šokiralo srbijansku javnosti i natjeralo na razmišljanje jeste to što je, prema riječima komšija i rođaka, Ilija bio dobar dečko, sportista, koji je često šetao sa djevojkom, ali da je posljednjih godinu dvije upao u loše društvo, poroke i narkotike. Šta se sa Ilijom dogodilo, da počini trostruko ubistvo svojih najmilijih, ipak bi trebalo da pokaže istraga.

Ništa nije moglo da sluti na tragediju, kada je jučer tokom dana kolega Ilijinog oca Milana sjedeo na kafi sa njim i najnormalnije razgovarao i šalio se.

"Jučer sam sa Milanom bio na kafi, i u najluđim snovima nisam mogao da naslutim šta će se dogoditi. Milan je radio kao magacioner u Tehničko-remontnom zavodu u Čačku. To je jedna divna, primjerena i prije svega normalna porodica. Makar je bila. Svi se mučimo, radimo, ali eto, može da se kaže klasičan srednji stalež. Milan je imao nedavno i operaciju bukvalno je jedva preživio“, kaže kolega nastradalog Milana koji je sa njim radio 30 godina.

On navodi da nije znao da li je Ilija ušao u poroke, ali zna da je bio sjajan talenat za fudbal.

"Možda je Milana bilo sramota da mi to kaže, ne znam", dodaje.

Sa druge strane, Ilijina majka radila je u konfekciji "B eksport", i sve je ukazivalo da je riječ o normalnoj porodici.

I zaista, kako je dvadesetjednogodišnji mladić, koji se bavio sportom, igrao fudbal za lokalni klub, izlazio, šetao sa svojom djevojkom, i poticao iz najnormalnije, prosječne porodice, mogao da ubije oca, majku i djeda, svima je nejasno.

alt

Ubijena majka Snežana G.

Ipak, nevoljno kažu da Ilija nije isti dečko, kao što je bio prije godinu, dvije, a oni koji ga poznaju kažu da je za sve krivo loše društvo.

"Ranije je bio normalan, sportista prva liga, ali posljednjih godinu dvije se uhvatio lošeg društva i poroka zbog čega se desio takav zločin", rekla je prva komšinica žrtve.

Komšije ubijene porodice ispričali su da je Ilija u posljednje vrijeme često potezao nož na ukućane, o čemu svjedoče česti pozivi policiji zbog porodičnog nasilja.

alt

Policija istražuje ubistvo

Međutim, sa druge strane, komšije su rekle i da su osumnjičenog za trostruko ubistvo viđali svakodnevno sa djevojkom, i da je često pio kafu sa njom u lokalnom kafiću.

Ipak, da su narkotici odnijeli šalu pokazuje informacija da se liječio od narkomanije u Opštoj bolnici Čačak. Prema nezvaničnim informacijama, jedno vrijeme je bio čak i hospitalizovan u bolnici Laza Lazarević u Beogradu.

Prema svjedočenjima mještana, policija je često dolazila u kuću ove porodice, jer su prijavljivali nasilje u porodici.

alt

Nikola G. iz Čačka

"Prije mjesec dana je pušten sa odjeljenja čačanske bolnice, liječio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih", naveo je ranije naš izvor.

Da li su institucije i ovoga puta podbacile, i da li je tragedija možda mogla da bude spriječena, ostaje da se vidi.

Podsećanja radi, Ilija G. došao je sinoć do kuće svojih roditelja, a onda je nožem izbo majku, oca i djeda. Njegov stariji brat Nikola pronašao je tijela i odmah pozvao policiju. Osumnjičenom Iliji, koji je jutros uhapšen, određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...