ANALITIČAR UPOZORAVA: "Putin je odlučio isčupati srce Ukrajini, slom Evropske unije dovodi Ruse na vrata Jadrana"

Zapadne obavještajne službe navode kako se ruska vojska regrupira i usmjerava prema Donbasu, gdje se, prema najavama, tek očekuje najteža bitka u ovom krvavom ratu koji traje već šest sedmica.

  • Svijet

  • 09. Apr. 2022  09. Apr. 2022

  • 2

Prema izvještajima zapadnih medija, general Aleksander Dvornikov postavljen je na čelo ruske invazije nakon što vojska nije uspjela preuzeti kontrolu nad Kijevom.

Bivši komandant ruske južne vojne oblasti, general Dvornikov, povezivan je s nekim od najgorih zločina koje su u Siriji počinile snage Bashara al Assada, a koje podržava Rusija.

Zapadne obavještajne službe navode kako se ruska vojska regrupira i usmjerava prema Donbasu, gdje se, prema najavama, tek očekuje najteža bitka u ovom krvavom ratu koji traje već šest sedmica.

‘Ukrajince čeka pakao u smislu ratnih razaranja’

Mnogi se još uvijek pitaju koji su uopće ciljevi ruske invazije na Ukrajinu, a s obzirom na nove vijesti i najave na nadolazećem žestokom napadu na istok zemlje, postavlja se i pitanje što možemo očekivati u vremenu koje dolazi.

“Sudeći prema “umijeću” generala Dvornikova, još jedan u plejadi staromodnih generala koji se oslanjaju na masovno bombardiranje i taktiku spaljene zemlje uz neizostavne ratne zločine. Kao da kopiraju Kadijevića, Adžića i Životu Panića. Ukrajince čeka pakao u smislu ratnih razaranja, ali uz dosadašnji moral i još više zapadnog oružja, imaju šansi protiv profesionalnih koljača i silovatelja. Problem je jedino u tome što im Putin eventualnu pobjedu neće oprostiti i, nažalost, to bi moglo dovesti do dramatične eskalacije”, ocjenjuje politički analitičar i komentator Tomislav Stipić na Facebooku.

“Putin je odlučio iščupati srce Ukrajini, uništiti ukrajinski narod i baciti ga zajedno s Rusijom u “Euroaziju”, novi oblik totalne fašističke zajednice i sumrak civilizacije. Europska unija postaje ključna točka uspjeha/neuspjeha njegovih bolesnih planova. Opstane li EU kao zajednica slobodnih naroda, opstat će i Ukrajina. I obrnuto. Slom EU dovodi Ruse na vrata Jadrana, preko Mađarske. A onda neka nam svima dobri Bog bude na pomoći”, upozorava analitičar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...