KRV, IZDAJE, SMRT, INTRIGE I BRATOUBILAČKI RAT: Ruska povijest se ponavlja, hoće li i Putin završiti kao njegovi prethodnici...

Pitanje je samo hoće li i predsjednik Rusije završiti na isti način kao i njegovi prethodnici, znajući kako se povijest ponavlja...

  • Jeste li znali

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Kad je Lenjin umro, pokazalo se da je druga osoba u stranci, drug Trocki, izdajnik. Drugovi Kamenjev, Zinovjev, Buharin i Staljin svrgnuli su druga Trockog, protjerali ga iz Rusije i potom ubili.

Ali nakon nekoliko godina i drugovi Kamenev, Zinovjev i Buharin pokazali su se kao neprijatelji i štetočine. Tako ih je hrabri prijatelj Jagoda uhapsio i dao pogubiti.

Nešto kasnije Jagoda je kao neprijateljski agent uhapšen, drug Ježov ga je i pogubio. No, nakon nekoliko godina pokazalo se da Ježov nije drug, već običan izdajnik i neprijateljski agent.

Zato je Berija uhapsio i dao pogubiti Ježova. Nakon Staljinove smrti, svi su shvatili da je i Berija izdajnik. Zato je Žukov uhapsio Beriju, koji je takođe pogubljen kao izdajnik.

Ali Hruščov je ubrzo saznao da je Žukov neprijatelj i urotnik. Tako je protjerao Žukova na Ural. A malo kasnije postalo je jasno da je Staljin neprijatelj, štetočina i izdajnik. A s njim i većina Politbiroa.

U međuvremenu, mrtvi Staljin je protjeran iz mauzoleja, a počasni suborci na čelu s Hruščovim rastjerali su Politbiro, uključujući jednog Šepilova, koji se takođe pridružio izdajnicma i štetočinama. Prošlo je nekoliko godina i pokazalo se da je Hruščov prevarant, avanturista i neprijatelj. I tako je drug Brežnjev penzionisao Hruščova.

Nakon Brežnjevljeve smrti, pokazalo se da je i on bio štetočina i uzrok stagnacije. Zatim su bila još dvojica kojih se niko ne sjeća jer su samo kratko bili na funkcijama i umirali odmah. Ali tada je na vlast došao energični mladi Gorbačov. I pokazalo se da je cijela Komunistička partija bila grupa štetočina i neprijatelja. Politika je tada bila da će se sve odmah popraviti.

Onda se SSSR raspao. To je bila najveća greška u 20 vijeku, Gorbačov se pokazao kao neprijatelj, izdajnik i agent Zapada, kazao je nakon svega Vladimir Putin.

Pitanje je samo hoće li i predsjednik Rusije završiti na isti način kao i njegovi prethodnici, znajući kako se povijest ponavlja...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...