NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU RASIMA LJAJIĆA: Direktor UKC-a Niš otkrio kakve povrede ima predsjednik SDP-a, jedna stvar ga zabrinjava...

Prema riječima Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi podrazumijeva ozbiljne povrede koje on i ima.

  • Hronika

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 0

"Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, svestan je i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog lečenja", saopćeno je sinoć iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, gdje je Ljajić hospitaliziran.

Nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju objavio je direktor UKC-a Niš Zoran Perišić.

Prema riječima Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi podrazumijeva ozbiljne povrede koje on i ima.

Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahtjeva intenzivno hiruško liječenje.

Dijagnostika će biti ponovljena poslije 24 sata.

U ovako teškim incidentima, kako je dodao Perišić, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna.

Konzilij ljekara koji je formiran u UKC-u donijet će odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju liječenje pacijenta, koji je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen, navodi se u saopćenju UKC-a Niš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...