DODIKOV PRILJEPAK NENAD STEVANDIĆ: "Ne priznajem Schmidta, ni njegovu odluku"

On je naglasio da Schmidtove odluke neće imati u RS-u pravnu snagu, jer ga RS ne priznaje za visokog predstavnika, dodajući da je i ovo pokazatelj da RS vrati i grb i himnu.

  • Politika

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 10

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras za "Srnu" da odluka Christiana Schmidta o "obustavljanju Zakona o imovini Republike Srpske" neće proći jer ga RS ne priznaje za visokog predstavnika.

Stevandić je istakao da ta odluka predstavlja veliki dokaz da se međunarodni predstavnici ne bave nikakvim pravom nego na ovaj način nastoje da prejudiciraju sudsku odluku.

"Na ovaj način se vrši pritisak na sud da se sudi po nalogu, kao što se ranije dešavalo u Ustavnom sudu BiH u slučaju grba i himne Srpske", rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, ovo je početak sunovarata međunarodnog prava.

"Mi sigurno nećemo dozvoliti da u taj sunovrat upadne Republika Srpska i njeno pravosuđe na koje ima pravo po Dejtonskom sporazumu", rekao je Stevandić.

On je naglasio da Šmitove odluke neće imati u RS-u pravnu snagu, jer ga RS ne priznaje za visokog predstavnika, dodajući da je i ovo pokazatelj da RS vrati i grb i himnu.

Narodna skupština RS-a usvojila je 10. februara Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović objavila je Ukaz o proglašavanju ovog zakona 7. aprila, a Zakon stupa na snagu u četvrtak, 14. aprila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...